ye-logo.v1.2

У Хмельницькому прикордонники змагаються в універсальному бої

Спорт 2964

Змагання відбуваються на базі прикордонної академії.

Сьогодні, 3 липня, в Національній академії Державної прикордонної служби стартував чемпіонат з універсального бою. Поборотись за звання кращого приїхали більше ста прикордонників з усіх регіональних управлінь. Змагатимуться захисники кордонів упродовж наступних трьох днів.

«Сьогодні ми організовуємо чемпіонат Державної прикордонної служби України з універсального бою імені генерал-полковника Віктора Банних. У минулому він очолював відомство. Наш земляк, зі Старокостянтинова. Тому, традиційно, чемпіонат проходить на базі академії», - розповідає директор департаменту особового складу адміністрації ДПС генерал-майор Микола Молочій.

За його словами, універсальний бій — це вид спорту, до якого входять: смуга перешкод (100 метрів), кидок гранати, стрільба і боротьба. Каже, прикордонникам важливо розвивати свої фізичні здібності, адже це впливає на виконання завдань на службі.

Нагороджуватимуть кращих прикордонників-спортсмені 6 липня

«Я вже понад три роки займаюсь цим видом спорту. Маю деякі досягнення. Звання «Майстру спорту» отримав на цьому ж чемпіонаті минулого року. Часто беру участь у міських змаганнях», - розповідає курсант Руслан Дацьков.

Перед початком змагань - привітання учасників на плацу

У 2018 році хлопцю вдалось вибороти перше місце. Руслан каже, головне в універсальному бої — витривалість.

Одним із перших сьогодні змагався Андрій Матвєєв з Подільського прикордонного загону. У двобої із суперником він здобув перемогу.

Прикордонники долали перешкоди

«У боксі я майже 15 років. Щоб виграти у чемпіонаті, потрібно тренуватись, виробляти техніку. Звісно важко, тим паче мені вже за 30 років», - розповів Андрій Матвєєв.

Додає, що у роботі навички рукопашного бою часто стають у пригоді. Особливо, коли йдеться про затримання порушників.

Андрій Матвєєв (у червоному) переміг свого суперника

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую