ye-logo.v1.2

Зірки мадридського «Реалу» завітали до Хмельницького (ФОТО+ВІДЕО)

Спорт 8864

У місті та двох селах району відкрили соціально-спортивну школу.

Еміліо Бутрагеньо, Клод Макелеле, Хосе Еміліо Амавіска, Едвін Конго – ось неповний перелік гостей, які сьогодні, 16 жовтня, завітали в Хмельницький на відкриття соціально-спортивної школи фонду «Реал Мадрид».

Школа запрацювала на базі Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії, а також загальноосвітніх шкіл у селах Скаржинці Яромолинецького району та Ружичанка, що в Хмельницькому районі. У ній футболом та баскетболом займатимуться 220 хлопчиків та дівчат віком від 6 до 17 років з соціально незахищених родин (з ризиком маргінального стану через важкі сімейні обставини, без засобів існування, сироти, напівсироти, діти з багатодітних сімей тощо). Для цього не лише зробили ремонти в спортивних залах навчальних закладів, а побудували відкриті майданчики.

«З тих пір, як ви вчора приїхали до Києва (15 жовтня в Ірпені Київської області відкрили таку ж школу. – прим.авт.), ми у захваті, як нас зустрічають, - каже Еміліо Бутрагеньо, директор з міжінституційних зв’язків фонду «Реал Мадрид», у минулому відомий футболіст мадридського «Реалу» та збірної Іспанії. – У 1980 році «Реал Мадрид» вирішив створити свою фундацію, щоб повернути суспільству частину тієї любові, яку ми завжди від вас отримували. І нині ми присутні більше ніж у 70 країнах світу. І цей проєкт, який нині ми презентуємо у вас, дає нам можливість пишатися нашим клубом та тим, чим ми займаємося. Ви вже є частиною «Реал Мадрид».

Гостей в Хмельницькому зустрічали короваями
Едвін Конго (ліворуч) та Клод Макелеле вперше завітали до Хмельницького
Гості відкриття школи "Реалу Мадрид" пройшли крізь живий коридор
Танці, співи - все було під час відкриття школи фонду "Реал Мадрид" у Хмельницькому
Відкриття соціально-спортивної школи фонду «Реал Мадрид»
»: Еміліо Бутрагеньо, директор з міжінституційних зв’язків «Реал Мадрид»

На відкриття школи завітали й легенди українського футболу – Олег Протасов, Ігор Бєланов, Владислав Ващук, В’ячеслав Шевчук, Богдан Шершун. «Це популяризація футболу, і вважаю, що така програма має бути на державному рівні, будуватися поля, майданчики, щоб діти мали змогу, де грати», - каже Владислав Ващук, у минулому футболіст київського «Динамо» та збірної України.

Ну, а після урочистостей, право першого удару надали Еміліо Бутрагеньо. Після чого зірки іспанського «Реалу» та збірної України зіграли в футбол із дітьми.

Олег Протасов (ліворуч) та Богдан Шершун (праворуч) також були на відкриті школи "Реалу Мадрид"
Хмельничани охоче фотографували з зірками футболу, зокрема і з Едвіном Конго
Фото дітей на пам'ять з Богданом Шершуном та Клодем Макелеле
Олег Собуцький (ліворуч), віцепрезидент УАФ та президент волочиського "Агробізнесу", навіть взяв автограф у Еміліо Бутрагеньо, який розписався на футболці мадридського "Реалу"
Перший символічний удар в новій школі "Реалу" наніс Еміліо Бутрагеньо
Відтепер в Україні шкіл "Реалу Мадриду" три - в Тернополі, Ірпені та Хмельницькому

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую