ye-logo.v1.2

«Епізодично вони демонструють щось схоже на гру в волейбол», - тренер «Новатора»

Спорт 3062
Роман Ковальчук, головний тренер ВК "Новатор"
Роман Ковальчук, головний тренер ВК "Новатор". Фото: з архіву

Хмельницька волейбольна команда провела два домашніх поєдинки.

«Новатор» у Хмельницькому зіграв матчі 8 туру чемпіонату України з волейболу серед команд Суперліги. Суперником хмельничан стало «Серце Поділля» з Вінниці. Сенсації не було. «Новатор», який пасе задніх у найвищому дивізіоні країни з волейболу, зазнав двох поразок.

Обидва матчі завершилися з рахунком 3:0. Перший матч, який відбувся вчора, 27 грудня, - 20:25, 16:25, 19:25. Другий, який провели сьогодні, 28 грудня, - 20:25, 8:25, 21:25. І «Новатор» залишається єдиною командою, яка не лише ще не перемагала, а й не виграла жодної партії в своїх поєдинках.

«Початок цього сезону я б назвав падінням слави подільського волейболу, - каже головний тренер «Новатора» Роман Ковальчук, під керівництвом якого хмельничани в сезоні 2017-2018 років вигравали бронзові медалі. - Усі перемоги нашої команди пішли в минуле і про них необхідно, на жаль, забути навіть найпалкішим вболівальникам».

«Новатор», який у новому чемпіонаті виступає в значно оновленому складі (по суті, в команді, через фінансові проблеми, не лишилося жодного провідного волейболіста), ніяк не може зачепитися за очки. Та від матчу до матчу, інколи, наче додає. Утім, як каже Роман Ковальчук, він сподівається, що прогрес команди – це суто психологічна складова його гравців. «Епізодично вони демонструють щось схоже на гру в волейбол, але суцільну гру протягом усієї партії – не можуть. Тому якою б не була перевага команди, в будь який момент кожен з гравців може «посипатися» в простих елементах, що призведе до загальнокомандною катастрофи та програшу партії», - каже Роман Олександрович. Та додає: «Нам потрібна ігрова практика. Але , мабуть, не з командами Суперліги, бо програючи матчі за 58 хвилин, це навряд чи додає хлопцям майстерності. Говорити про виховання нової хмельницької волейбольної молоді, мабуть, також нині передчасно. Є в нас перспективні хлопці, але коли вони стануть професіоналами – це питання далекого майбутньому. А, як виростимо, то ще не факт, що зможемо утримати, бо вони можуть поїхати грати в Житомир, Вінницю, Харків або ж Городок».

Свої наступні матчі в Суперлізі «Новатор» проведе 17-18 січня в Хмельницькому. Суперником хмельничан стане «МХП-Вінниця».

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую