ye-logo.v1.2

Головне, що Кубок України наш!

Спорт 1406
Прорватися крізь харків'ян (у чорній формі), хмельничанам було доволі важко. . Фото: Фото автора.

Принаймні, так можна охарактеризувати останні результати хмельницьких регбістів

Останній тиждень серпня видався доволі насиченим на події в регбійному житті України. Спочатку в столиці розіграли перший Кубок України з регбі-7, в якому взяли участь 9 команд. Серед них була і хмельницька «Оболонь-Університет» - команда, яка нещодавно виборола в «сімці» срібні нагороди чемпіонату України. Враховуючи той факт, що новоспечених чемпіонів країни - «Одеси-Sevens» не було на цьому турнірі, то всі називали фаворитом змагань саме наших регбістів. І ті підтвердили своє лідерство. Дійшовши до фіналу, гравці «Оболоні-Університет» у вирішальному поєдинку доклали всіх зусиль, аби здолати київський «Авіатор» та перемогти в змаганнях. Отже, наші регбісти стали першими володарями Кубка України. А гравець хмельницького клубу Олег Валюс був визнаний кращим гравцем змагань.
А вже 29 серпня на хмельничан очікував матч першості України в регбі-15. На стадіоні «Поділля» «Облонь-Університет» приймав харківський «Олімп», в складі якого більша половина регбістів виступає за збірну України. А тому й не дивно, що тренер подолян Микола Лещенко вирішив не задіювати у цьому матчі Олега Валюса, оскільки цей поєдинок вже не мав жодного турнірного значення як для харків'ян, так і хмельничан, які в Супер-лізі з регбі-15 цього року є аутсайдерами змагань. І вже на 2 хвилині першого тайму «Олімп» заробив 7 очок, а через ще дві хвилини подвоїв успіх. Лише на 19 хвилині матчу, коли рахунок був 19-0, Олексій Лещенко з «Оболоні-Університет» реалізував штрафний та приніс своїй команді 3 очки. Ще через три хвилини рахунок став 6-19. Знову у хмельничан відзначився Олексій Лещенко. Однак на перерву команди пішли за рахунку 29-6 на користь «Олімпу».
У другій тридцятихвилинці на полі фактично нічого не змінилося. Іменитіші та досвідченіші харків'яни дозволили господарям поля реалізувати іще один штрафний, а самі ж заносили спроби одна за іншою. У підсумку «Оболонь-Університет» поступилося із рахунком 60-9. Як жартували деякі глядачі, які прийшли підтримати наших регбістів, головне, що програли не в «суху», а 9 очок заробили.  

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую