ye-logo.v1.2

Футбол. Як «Епіцентр» та «Перлина Поділля» за Кубок області змагалися (ФОТО)

Спорт 4047
ФК Епіцентр другий рік поспіль виграв Кубок Хмельницької області з футболу
ФК Епіцентр другий рік поспіль виграв Кубок Хмельницької області з футболу. Фото: автора

Фінальний матч пройшов у Хмельницькому.

Фінал Кубка Хмельницької області з футболу 2020 року, який декілька разів переносили з різних причин, відбувся. На СК «Поділля» дунаєвецький «Епіцентр» зустрівся з білогірською «Перлиною Поділля». І обидва клуби прагнули виграти цей матч, але перемога дісталася, звісно, одній команді.

Початок поєдинку був за командою з Дунаївців. Чинний чемпіон області та володар Кубка 2019 року одразу розпочав масовані атаки на ворота білогірців, але в заключній стадії не вистачало влучного удару. А, коли ж справа і доходила до нього, то надійно діяв голкіпер «Перлини Поділля» Володимир Слобоженюк. Особливо виручив він свою команду, коли Руслан Івашко головою перепарив м’яч під поперечину. Але Слобоженюк зміг перевести його на кутовий. До речі, вже після матчу Володимира Слобоженюка визнали кращим воротарем усього турніру.

Епіцентр у фіналі Кубка зіграв у червоній формі, Перлина Поділля - блакитній
Фінал Кубка області 2020 - Епіцентр - Перлина-Поділля
Сергій Раца був активним у складі Епіцентру протягом всього матчу
Перлині Поділля не вдалося створити багато моментів біля воріт Епіцентру

Ближче до середини першого тайму гра дещо заспокоїлася. І вже футболісти «Перини Поділля» могли відкривати рахунок у матчі. Так, в одному з епізодів після подачі з кутового небезпечно пробивав Дмитро Тітарчук. Але з його ударом впорався голкіпер дунаєвчан Володимир Броварський.

Здавалося, що команди підуть на перерву за рахунку 0:0. Однак на 45 хвилині «Епіцентру» вдалося провести атаку, яка призвела до взяття воріт суперника. Відзначився бразилець Барбоза да Сілва.

Епіцентр не раз загрожував воротам Перлини Поділля
Голи Барбози та Івашка вирішили долю фінального матчу Кубка області
Вадим Безвещук з Перлини Поділля створював певні проблеми супернику
Футболісти білогірської команди намагалися застосовувати колективний пресинг у матчі проти Епіцентра

Другий тайм також активніше розпочала команда з Дунаївців. Але тривалий час рахунок був незмінив 1:0. Та на 64 хвилині матчу «Епіцентру» вдалося провести стрімку атаку. Ростислав Морозов віддав пас у штрафний майдачник на Барбозу, той прокинув собі м’яч на хід та пробив. Здавалося, що епізод завершений, адже Слобоженюк зміг відбити удар бразильця. Однак захисники «Перлини Поділля» не встигли «накрити» капітана «Епіцентра» Руслана Івашка, який був першим на добиванні та переправив м’яч у ворота – 2:0.

Рахунок зобов’язував білогірську команду йти вперед, а дунаєвчани змогли більше діяти на контратаках. А тому очікували на свій черговий момент. І одна з таких таких могла завершитися взяттям воріт, якби Барбоза встиг замкнути простріл Сергія Раци. Ну, а «Перлина Поділля» хоч і почала діяти агресивніше в нападі, відіграти хоч б один гол команда не змогла. «Епіцентр» переміг 2:0 та другий рік поспіль став володарем Кубка області.

Футболісти Перлини Поділля прагнули відграти бодай один гол, але не змогли
Сергій Раца - кращий гравець фіналу Кубка області в складі Епіцентра
Вадим Безвещук - кращий гравець в складі Перлини Поділля в фіналі Кубка області
Володимир Собоженюк став кращим голкіпером Кубка області 2020 року

Тепер «Перлина Поділля» сфокусується на чемпіонаті області. А «Епіцентр» - на виступах у другій лізі ПФЛ, в який чемпіонат розпочнеться в вересні. Але до цього ще й матч Кубка України. 30 серпня в Дунаївцях проти львівських «Карпат».

Читайте також: Кубок України з футболу: «Поділля» та «Епіцентр» отримали суперників

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую