ye-logo.v1.2

Футбол. «Поділля» - «Прикарпаття»: пенальті, автогол, вилучення та «лотерея» (ФОТО)

Спорт 3978
Хмельницьке Поділля перемогло Прикарпаття в серії пенальті та пройшло далі в Кубку України
Хмельницьке Поділля перемогло Прикарпаття в серії пенальті та пройшло далі в Кубку України. Фото: автора

Хмельницька команда зіграла матч Кубка України проти івано-франківців.

Сьогодні, 29 серпня, на СК «Поділля» відбувся матч першого попереднього раунду Кубка України з футболу, в якому хмельничани приймали івано-франківське «Прикарпаття». Матч, який тривав 120 хвилин, завершився серією пенальті та тріумфом «Поділля», яке крокує далі.

Цей поєдинок для «Поділля» став першим офіційним матчем у 2020 році. Адже востаннє хмельничани грали 20 листопада минулого року, коли в рамках першості України в другій лізі на виїзді програли ФК «Діназ» з рахунком 3:1. Після чого настала зимова перерва, потім карантин, а згодом і дострокове завершення чемпіонату. Натомість «Прикарпаття» лише 13 серпня завершило чемпіонат у першій лізі, коли в Горішніх Плавнях здолало «Гірник-Спорт» із рахунок 3:1.

І хоч суперники перебувають у різних дивізіонах – у кубкових матчах, буває, важко визначити фаворита. Тим паче в парі «Поділля» - «Прикарпаття», адже обидві команди в міжсезоння провели певні кадрові ротації. На краще чи ні, частко мав дати відповідь саме цей матч.

Головний тренер «Поділля» в цьому поєдинку не зміг задіяти капітана команди Олександра Воловика, який травмувався. Тому з капітанською пов’язкою команду на гру вивів новачок Олександр Жданов. Не зіграв через дискваліфікацію й Андрій Ліповуз. Решта ж футболістів були в строю. Віталій Костишин у старті випустив одразу 7 новачків. Окрім Жданова, вперше на поле в складі «Поділля» в офіційних матчах вийшли Чуваєв, Пріхна, Костенко, Клименко, Задерецький та Прильопа.

Поділля налаштовувалося на бій проти Прикарпаття
Вже на 2 хвилині Віталій Каверін міг забивати, але Прикарпаття врятував Піцан
Як Морговський зіграв увесь матч проти Прикарпаття, а в серії пенальті забив Прикарпаттю
Поділля - Прикаарпаття: матч без глядачів, а тому фанати підтримували хмельницьку команду за зачиненими воротами на стадіо

І вже на 2 хвилині матчу хмельничани були близькими до того, щоб відкрити рахунок. Але удар Віталія Каверіна на кутовий перевів Іван Піцан. Через хвилин 15 шанс відзначитися мав Владислав Прильопа, але не влучив у ворота. Гості ж першу небезпечну атаку провели на 27 хвилині, коли потужно пробивав Цюцюра, але вище воріт.

Якщо в першому таймі ініціативою частіше володіли хмельничани, то в другій половині основного часу, все змінилося. «Прикарпатття» одразу взяло м’яч під контроль та почало створювати напругу в штрафному майданчику господарів. Ось тільки удари по воротах були, як правило, не точними. Хмельничани ж ніяк не могли знайти «власну гру». Вже після матчу наставник «Поділля» Віталій Костишин сказав, що в гостей багато атлетичних футболістів і в другому таймі вони почали частіше використовувати довгі паси, з якими його команда не могла впоратися. «Ви знаєте, як би ми не готувалися, але офіційних матчів у нас не було. Тому було важко, - казав Віталій Володимирович. – У першому таймі наші хлопці виглядали добре, а в другому було важко».

Поділля - Прикарпаття - матч Кубка України в Хмельницькому
Поділля - Прикарпаття - матч Кубка України в Хмельницькому
Поділля - Прикарпаття - матч Кубка України в Хмельницькому
Олександр Жданов, капітан Поділля в матчі проти Прикарпаття
Віталій Каверін заробив пенальті в матчі проти Прикарпаття
Поділля - Прикарпаття - матч Кубка України в Хмельницькому

Та саме «Поділля» першим відкрило рахунок у грі. На 73 хвилині матчу Віталія Каверіна не за правилами «поклали» на газон, і арбітр матчу призначив пенальті. Жданов влучно пробив і рахунок став 1:0. А потім хмельничани почали частіше помилятися. Відчувалася втома в гравців. Як наслідок, івано-франківці на 86 хвилині матчу зрівняли рахунок. Щоправда, автоголом відзначився Ярослав Шпікула, гравець «Поділля», якому м’яч влучив у голову та відскочив у ворота Чуваєва – 1:1.

А на 89 хвилині хмельницька команда залишилася в меншості. За фол останньої надії червону картку отримав Клименко. Утім, основний час так і завершився внічию 1:1.

Поділля - Прикарпаття - матч Кубка України в Хмельницькому
Поділля - Прикарпаття - матч Кубка України в Хмельницькому
Поділля - Прикарпаття - матч Кубка України в Хмельницькому
Поділля - Прикарпаття - матч Кубка України в Хмельницькому

Далі були два екстра тайми по 15 хвилин. Вони для «Поділля» видалися дуже важкими, адже «Прикарпаття» не збавляло обертів і намагалося не доводити все до серії пенальті. «Звичайно, нам не хотілося тягнути до пенальті, бо це є лотерея», - після матчу сказав головний тренер «Прикарпаття» Володимир Ковалюк. Але команди так і не змогли забити бодай гол, і 120 хвилин матчу не виявили переможця – 1:1.

Перед серією пенальті капітан хмельничан Олександр Жданов голосно запитав у партнерів: «Хто хоче бити пенальті, підніміть руку до гори». В такий спосіб в «Поділлі» й вирішили першу п’ятірку, хто буде пробивати. Та пішли…

Хто буде бити пенальті, - запитав Жданов
Футболісти Поділля під час серії пенальті

Першим бив саме Жданов, який вдруге у цьому матчі переграв Піцана з 11-метрової позначки. Гості відповіли влучним ударом Дитка. Та потім Задерецький не зумів забити голкіперу «Прикарпаття», і «Поділля» опинилося в ролі наздоганяючої команди, адже прикарпатці свої пенальті реалізовували. І лише за рахунку 3:3 ситуація вирівнялася – Чуваєв відбив удар Мелінішина. А далі… Рахунок вже був 7:7, як Ярослав Шпікула підійшов до м’яча. Пробив і забив, вивівши «Поділля» вперед. У «Прикарпаття» ж пробивав досвідчений Роман Бочкур. Але він не зміг переграти Чуваєва, і все – 8:7 – перемога «Поділля», яка вивела команду до наступуного етапу Кубка України.

Олег Чуваєв парирував удар Бочкура
Поділля перемогло Прикарпаття
Поділля подякувало фанатам, які за межами стадіону підтримували їх увесь матч
Вже після матчу футболісти Поділля та фани зробили спільне фото

Завтра, 30 серпня, ще один представник Хмельниччини в Кубку України – дунаєвецький «Епіцентр» зіграє свій матч вдома проти львівських «Карпат». А далі – жеребкування другого етапу, з якого свою кубкову ходу розпочне і волочиський «Агробізнес».

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую