ye-logo.v1.2

Футбол. «Агробізнес» - «Шахтар»: пенальті, незарахований гол та історичне досягнення

Спорт 7481
Гол Богдана Семенця в матчі з Шахтарем вивів Агробізнес до півфіналу Кубка України з футболу
Гол Богдана Семенця в матчі з Шахтарем вивів Агробізнес до півфіналу Кубка України з футболу. Фото: fcab.com.ua

Команда з Волочиська зіграла матч 1/4 фіналу Кубку України.

Волочиський «Агробізнес», який вперше в своїй історії вийшов до чвертьфіналу Кубка України, 3 березня зіграв проти донецького «Шахтаря». Матч відбувся в Києві на стадіоні «Динамо» імені Валерія Лобановського.

Для «Агробізнеса», який є лідером першості в першій лізі, матч проти діючого чемпоіна України та учасника Ліги Європи став першим офіційним у цьому році. І хоч наставник «Шахтаря» Луіш Каштур з перших хвилин матчу випустив чимало футболістів, які рідко з’являються в старті «гірників», головний тренер «Агробізнеса» Олександр Чижевський зробив ставку на захисну модель гри своє команди. І з часом це могло принести результат.

«Агробізнес» вистояв на початку матчу масовані атаки «Шахтаря», які, по суті, ніякої гостроти біля воріт Олега Мозіля не принесли. А ось з хвилини 20-ї волочиські футболісти почали демонструвати свої швидкісні якості при виході з оборони до атаки. Спочатку Руслан Черненко пробивав повз ворота, згодом Роман Дідик не влучив у ворота, а удар Сергія Семенюка заблокував захисник.

Та найцікавіше було в другому таймі. На 50 хвилині матчу Соломон впав у штрафному майданчику «Агробізнеса» та отримав за це жовту картку. Але арбітр Сергій Бойко, переглянув VAR (систему відеоповтору) та скасував «гірчичник» і призначив у ворота подолян пенальті. Крім цього, покарав ще й голкіпера «Агробізнеса» Олега Мозіля жовтою краткою. Пенальті взявся пробивати Патрік і… Мозіль врятував «Агробізнес» від голу.

Олег Мозіль, парирувавши пенальті, одразу вибив м’яч вперед на Сергія Петрова, де той, опинившись віч на віч із Андрієм П’ятовим, пробив у лівий кут і м’яч опинився в сітці воріт. Гол? Ні. Сергій Бойко, головний рефері матчу, порадившись з асистентами, не зарахував взяття воріт «Шахтаря», зафіксувавши офсайд у Петрова. До речі, VAR він не дивився. Схоже, що камери не зафіксували моменту пасу Мозіля на Петрова, щоб визначити був офсайд чи ні. Бо навіть в трансляції телеканалу «Футбол 1», повтор з «офсайдної камери» не показали.

Далі ж гра дещо заспокоїлася. Але враження, що незарахований гол «Агробізнеса», наштовхнув Каштру на заміни в складі «Шахтаря». Наставник «гірників» почав підсилювати гру своєї команди, випустивши Тете та Дентіньо. В Олександра Чижевського ж виникли проблеми – йому довелося робити дві вимушені заміни: на 64-ій та 81-ій хвилинах, коли через пошкодження вимушено залишили поле Романюк та Петров.

На 90 хвилині «Шахтар» отримав ще один шанс забити. Після навісу зі штрафного Дентіньо ледь не відзначився, але «Агробізнес» врятувала поперечина. Волочиські футболісти одразу провели атаку в відповідь, і після кутового, провівши атаку другим темпом, небезпечно пробив Віталій Груша. Утім, П’ятов був на місці. А на 90+2 хвилині вже і П’ятов був безсилим, коли Юхимович підпривав м’яч після штрафного від Курила. «Шахтар» врятувала стійка.

На 90+5 хвилині Георгій Судак міг все таки вивести чемпіонів України до півфіналу Кубка України в основний час. Але «Агробізнес» вже не вперше у цьому матчі врятував Олег Мозіль. У підсумку основний час матчу, який тривав 97 хвилин завершився внічию 0:0. Далі ж були два екстратайми по 15 хвилин.

І на 6 хвилині першого екстратайму Іван Когут вивів Богдана Семенця віч на віч і «Агробізнес» відкрив рахунок у матчі! На 102 хвилині волочиська команда могла взагалі подвоїти свою перевагу, але Груша пробив вище воріт.

108-а хвилина. «Шахтар» знову небезпечно атакував. Цього разу Тайсон небезпечно пробивав, але знову Мозіль «на висоті» - перевів м’яч на кутовий. А на 109 хвилині донеччани залишилися в меншості – Хочолава отримав червону картку!

120 хвилин були вже позаду. Але арбітр компенсував ще три. Звісно, для вболівальників обох команди вони видалися нервовими. Фани «Агробізнеса» чекали на фінальний свисток, вболівальники «Шахтаря» - на гол від своєї команди на переведення гри в серію пенальті. На 120+3 хвилині Немтінов міг поставити крапку в матчі, але «Шахтар» знову врятував П’ятов. Утім, згодом пролунав фінальний свисток, який зафіксував перемогу волочиської команди з рахунком 1:0. 

«Агробізнес» вперше в історії країни став клубом із Хмельниччини, який вийшов до півфіналу Кубка України. Попереду на команду Олександра Чижевського очікує жеребкування, яке визначить суперника в 1/2 фіналу. Воно пройде завтра, 4 березня. Суперником подолян стане або київське «Динамо», або луганська «Зоря», або ПФК «Олександрія».

Читайте також: Як «Агробізнес» в 1/4 фіналу Кубка України вийшов

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую