FacebookInstagramRSSTwitterViberTelegramYouTubeTelegramViberWhatsApp ФотоВідеоКількість переглядів
4 Травня, 2024

Футбол. «Поділля» - «Нива»: фоторепортаж подільського дербі

Ігор Карпенко забив свій 5 гол у складі Поділля, зігравши лише в 7 матчах . Фото: автора

Хмельничани вдома перемогли вінницьку команду та наздогнали лідера чемпіонату.

У чемпіонаті України з футболу в другій лізі групі «А» відбулися матчі 20 туру. Хмельницьке «Поділля» першого травня вдома приймало вінницьку «Ниву» і здолало суперника з рахунком 2:0. Щоправда, перемога команді Віталія Костишина далася не легко.

«Ми переглядали матчі «Ниви» і очікували, що матч буде не простим, - після гри зізнався головний тренер хмельничан Віталій Костишин. – Але простих суперників нині немає, всі налаштовуються на нас. І добре, що моїм хлопцям вдалося продемонструвати нині не лише гру, а й здобути необхідний результат».

Вже з самого початку матчу «Поділля» почало активно атакувати. І на 2 хвилині, після навісу зі штрафного Віталієм Каверіним, Володимир Савошко головою переправив м’яч у сітку воріт «Ниви». Утім, цей гол не зарахували, зафіксувавши в Савошка положення поза грою.

Володимир Савошко забив у ворота Ниви, але гол не зарахували.

Ще через дві хвилин небезпечно пробивав Кирило Костенко, але його удар був неточним. «Нива» ж відповіла ударом Петрука на 10 хвилині – в руки Чуваєву.

Найкращий момент, щоб відкрити рахунок у матчі, які хмельницькі та вінницькі вболівальники називають «подільським дербі», господарі поля створили на 15 хвилини. Коли Олександр Пернацький головою пробив у дальній від голкіпера вінничан кут, але «Ниву» врятував хтось із захисників, вибивши м’яч із лінії воріт.

Матч Поділля - Нива видався безкомпромісним. Футболісти обох команд боролися за м'яч на кожній ділянці поля.

Віталій Каверін загострював гру Поділля як на фланзі, так і в центрі півзахисту.

Нива намагалася атакувати, але оборона Поділля діяла на відмінно.

Та на 29 хвилині поєдинку «Поділля» все таки забило. Ігор Карпенко обігрався з Дмитром Пріхною та метрів з 10-ти пробив у лівий від голкіпера «Ниви» кут – 1:0. Більше якихось небезпечних моментів у першому таймі не було.

А ось друга половина гри стала іншою. Вже на старті другого тайму «Нива» ледь не зрівняла рахунок. Удар Артура Загорулька воротар хмельничан Олег Чуваєв відбив, але ж на добивання встиг Ігор Маляренко. Та Чуваєв виручив свою команду в цьому епізоді – відбивши спочатку м’яч, а згодом і прибравши його до рук.

Поділля - Нива - матч, в якому було справжня боротьба за три очки.

Кирило Костенко загострював гру Поділля на правому фланзі півзахисту.

Ігор Карпенко свій шанс у грі проти Нива використав, забивши гол у першому таймі.

На 82 хвилині матчу Бондар порушив правила на Каверіні й в ворота Ниви призначили пенальті.

Вінничанам вдалося заволодіти ініціативою. Щоправда, до небезпечних ударів по воротах «Поділля» справа не доходила. А кульмінацією матчу, мабуть, стали 82-84 хвилині. Швидка атака хмельничан завершилася тим, що Дмитро Бондар не за правилами зупинив Віталія Каверіна. І арбітр матчу Ігор Горбань призначив пенальті. Футболісти «Ниви» почали доводити рефері, що порушення правил було до лінії штрафного майданчика. Мабуть, ці пояснення були настільки емоційними, що Горбань ще й вилучив з поля капітана «Ниви» Вадима Хохлова.

Що сказав Хохлов арбітру - невідомо, але Ігор Горбань показав капітану Ниви червону картку.

Коли суперечки завершилися, пенальті взявся виконувати Фаді Салбак. Але канадському легіонеру «Поділля» не вдалося пробити Максима Гурідова. Щоравда, м’яч відскочив до Салбак, і Фаді вже з другої спроби зміг вразити ворота «Ниви» - 2:0.

Фаді Салбак, хоч і не реалізував пенальті, але потім все одно переграв Гурідова.

Матч Поділля - Нива видався цікавим, з двома голами, пенальті та вилученням.

Отож, «Поділля» перемогло «Ниву» з рахунком 2:0, і наздогнало лідера першості ФК «Ужгород» у турнірній таблиці. В обох командах по 41 балу, але ужгородці утримують перше місце завдяки кращій різниці забитих голів в очних протистояннях з хмельницькою командою. Третіми йдуть «Карпати» з Галича, в яких 39 очок та на один зіграний матч більше. Вони сьогодні зіграли внічию з «Діназом» 1:1, який посідає 4 місце з 36 очками. На 5 сходинці дунаєвецький «Епіцентр» із 34 очками, який в 20 турі обіграв луцьку «Волинь-2».

Свій наступний матч «Поділля» також зіграє в Хмельницькому. Вже 7 травня в гості до хмельничан завітає «Чайка» з Київщини, яка посідає 7 місце та має в активі 22 бали.

Ось так фанати Поділля привітали команду, коли та забила другий гол у ворота вінницької Ниви.

Читайте також: «Агробізнес» - «Верес»: боротьба лідерів