ye-logo.v1.2

Конструюємо, літаємо, картингуємо...

Спорт 1321

За результативністю виступів Хмельницький обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді отримав «Почесну грамоту» як кращий в Україні

Таку високу сходинку наша область розділила з Дніпропетровською та Черкаською. Та найважливіше, що таке визнання центр отримав вперше за всю історію свого існування. Його директор Григорій Гончарук досить самокритично заявив, що «мабуть, десь є ще кращі центри», подібні до хмельницького, але наш залишає приємне враження: скрізь ремонт, новенькі меблі, пластикові вікна, комп'ютерна техніка.
Центр пропонує декілька напрямків – Мала академія наук, науково-дослідна та науково-технічна робота, художньо-естетичний напрям. По області є «представництва» – у Кам'янці-Подільському ціла філія, у інших містах та селах – окремі гуртки. Із сусідніх населених пунктів на заняття дітей привозять шкільними автобусами.
Отож всі школярі, які мають бажання займатися авто- чи авіамоделюванням, ракето- чи судномоделюванням, картингом чи конструюванням повітряних зміїв, художньою керамікою чи фотомистецтвом, мають можливість проявити себе за рахунок державних коштів. У центрі майже двадцять різних гуртків. Усі вони фінансуються з обласного бюджету – безкоштовне не лише відвідування, але й необхідні для занять матеріали.
На 1 вересня цього року педагоги нарахували понад три тисячі дітей, в минулому році кількість вихованців не перевищувала двох з половиною тисяч. Практично щотижня гуртківці їдуть на якісь змагання. Нині центр вже вийшов на той рівень, коли його вихованці стають учасниками усіх всеукраїнських змагань. І привозять перемоги! Нещодавно учні центру повернулися у Хмельницький із золотими нагородами із Всеукраїнських змагань із запуску повітряних зміїв та з автомодельного спорту.
Центр знаходиться на вулиці Проскурівській, 83. Це поряд із стадіоном «Поділля». У ньому з радістю дадуть відповіді на всі ваші запитання.


Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую