ye-logo.v1.2

Олімпійські ігри: хмельничанка Марина Бех-Романчук отримає винагороду від уряду

Спорт 2686
Марина Бех-Романчук на цьогорічній Олімпіаді в Токіо посіла п
Марина Бех-Романчук на цьогорічній Олімпіаді в Токіо посіла п'яте місце. Фото: з архіву редакції

Кабмін призначив грошові винагороди спортсменам, які зайняли четверте-шосте місця.

В Україні цьогоріч винагороду отримають не лише спортсмени, які зайняли призові місця на літніх Олімпійських іграх у Токіо. Також урядовці вирішили фінансово заохотити олімпійців, котрі зайняли четверту-шосту сходинки, та їх тренерів. Загалом йдеться про 25 спортсменів. Серед них — легкоатлетка з Хмельницького Марина Бех-Романчук. Відповідну постанову члени Кабміну прийняли вчора, 29 вересня.

Згідно з нею, для спортсменів та їх тренерів, які зайняли на цьогорічній Олімпіаді в Токіо, четверте місце мають виплатити 200 тисяч гривень, п’яте місце — 140 тисяч гривень, а шосте — 100 тисяч гривень.

Таким чином по 140 тисяч гривень мають отримати хмельничанка Марина Бех-Романчук та її тренер Вадим Крушинський. На цьогорічних Олімпійських іграх легкоатлетка зайняла п’яте місце в секторі стрибків у довжину, продемонструвавши спробу в 6 метрів 88 сантиметрів.

Як йдеться у пояснювальній записці до урядової постанови, на Олімпіаді в Токіо Україну представляло 157 спортсменів. Це найменший склад Національної збірної за часи Незалежності. Вони спромоглися вибороти 19 медалей: одну золоту, шість срібних і дванадцять бронзових.

«Проте слід зазначити, що результати спортсменів, які зайняли четверте-шосте місця, є високим досягненням і відзначаються Міжнародним олімпійським комітетом іменними дипломами. Серед них 25 українських спортсменів. Найбільшим викликом для них стала світова пандемія коронавірусу. На її початку спортсмени Національної збірної були позбавлені можливості тренуватися, тоді як представники інших країн продовжували свою підготовку на закритих спортивних базах, яких в Україні немає у достатній кількості», — зазначено у пояснювальній записці.

Нагадаємо, чоловік Марина Бех-Романчук плавець Михайло Романчук на цьогорічній Олімпіаді в Токіо виборов для України дві медалі: бронзу на дистанції 800 метрів вільним стилем та срібло на дистанції 1500 метрів.

Читайте також: Уряд призначив довічні стипендії трьом освітянам Хмельниччини

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую