ye-logo.v1.2

Баскетбол. «Хмельницький» - «Старий Луцьк-Універститет»: битва лідерів (ФОТО)

Спорт 2638
Микола Полюляк в першій грі заробив 20 очок, а в другій - 25
Микола Полюляк в першій грі заробив 20 очок, а в другій - 25. Фото: автора

Хмельницька команда провела чергові матчі в вищій лізі.

Баскетбольний клуб «Хмельницький» зіграв свої домашні поєдинки чемпіонату України в вищій лізі проти «Старого Луцьку-Університету». Суперник у хмельничан був непростим, адже саме ця команда лідирує в групі «2» і мала до матчів у Хмельницькому лише дві поразки. Хмельничани ж давно посідають третю сходинку і намагаються покращити цей показник. І в обох матчах проти команди з Луцька мали усі шанси на успіх. Утім, якщо в першому матчі БК «Хмельницький» зміг переграти суперника, то в другому – мінімально поступився.

Перша гра хмельничан проти волинян, яка пройшла 22 січня, видалася напруженою. Господарі майданчика вже в першій чверті змогли відірватися на 8 очок, пішовши на маленьку перерву за рахунку 19:11. Гості ж майже всю гру часто апелювали до арбітрів, обурюючись тим чи іншим рішенням рефері. Як наслідок, наприкінці матчу через занадто емоційні висловлювання до арбітрів, з лави «Старого Луцьку-Університету» вилучили головного тренера команди Володимира Журжія. А важкий для обох команд матч завершився перемогою «Хмельницького» з рахунком 87:83.

БК Хмельницький - Старий Луцьк-Університет: матчі, в яких інтрига зберігалася до останнього

Сьогодні ж, 23 січня, відбулося друге протистояння цих команд. Воно також стало доволі цікавим, результативним та емоційним.

Зі стартових секунд стало зрозумілим, що жодна з команд у цій грі «битиметься» до останнього. Команди тримали в напрузі глядачів до заключних секунд. Адже рахунок у грі, дуже часто, був лише з мінімальною перевагою однієї чи іншої команди. Лідер у рахунку протягом матчу мінявся 22 рази.

Та в ролі наздоганяючого частіше були саме господарі. Перша ж чверть завершилася мінімальною перевагою гостей – 20:22. Друга ж десятихвилинка – за хмельничанами. Щоправда, лише в один бал. А відтак на перерву пішли за рахунку 43:44. Найцікавіше було попереду.

Провівши не досить результативну третю чверть – 15:15, заключна стала значно цікавішою. По першу, «Хмельницький» зміг не лише відіграти те єдине очко, а й піти у відрив 67:61. Ось тільки зберегти цю перевагу хмельничани не зуміли. Гості змогли не лише відігратися, а знову відірватися в рахунку 69:74. Щоправда, грати залишалося ще більше 4 хвилин. Розв’язку, можливо, можна було б очікувати в остатнню хвилину. Але ж ні. Ще за 19 секунд до завершення четвертої чверті рахунок був 82:83. Утім, в атаці була команда з Луцька. Реалізувати її гості не змогли, і в хмельничан за сім секунд до сирени з’явився шанс вирвати перемогу. Потрібно було хоча б закинути двоочковий. Гостям вдалося відзахищатися на «відмінно» і не дозволити хмельничанам реалізувати атаку. Отож, «Хмельницький» поступився 82:83.

Попереду на хмельничан очікують два непростих виїзних матчі у Рівному, проти команди, яку вони вже раз перемагали в Хмельницькому – БК «Рівне-ОШВСМ». Рівняни посідають друге місце. А тому матчі, які пройдуть 29-30 січня в Рівному стануть центральними у групі 2.

Ну, а свої наступні домашні матчі БК «Хмельницький» за календарем має провести 5-6 лютого проти «Прикарпаття-Говерли» з Івано-Франківська.

До вашої уваги фото з протистояння «Хмельницький» - «Старий Луцьк-Універститет»:

Микола Полюляк, гравець БК Хмельницький.

Метью Мазік, гравець БК Хмельницький

Антон Буц, гравець БК Хмельницький

БК Хмельницький - Старий Луцьк-Університет

БК Хмельницький - Старий Луцьк-Університет

БК Хмельницький - Старий Луцьк-Університет

Аурімас Ясіліоніс, головний тренер БК Хмельницький

БК Хмельницький - Старий Луцьк-Університет

БК Хмельницький - Старий Луцьк-Університет

БК Хмельницький - Старий Луцьк-Університет

БК Хмельницький - Старий Луцьк-Університет

Читайте також:  «Хмельницький» - «Київ-Баскет»: дали бій, але програли (ФОТО)

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую