ye-logo.v1.2

Басктебол. «Хмельницький» - «Київ-Баскет»: дали бій, але програли (ФОТО)

Спорт 2760
БК Хмельницький не зміг здолати БК Київ-Баскет в 1/8 фіналу Кубка України
БК Хмельницький не зміг здолати БК Київ-Баскет в 1/8 фіналу Кубка України. Фото: автора

У Кубку України в 1/8 фіналу хмельницька команда, попри поразку від киян, змусила тренера гостей критикувати своїх баскетболістів.

Вчора, 5 січня, в Хмельницькому відбувся поєдинку 1/8 фіналу Кубка України з баскетболу, в якому БК «Хмельницький» приймав «Київ-Баскет». Титулований суперник, якого очолює латвійський фахівець, головний тренер збірної України Айнарс Багатскіс, не без проблем зміг пройти до наступного етапу. А хмельничани, які хоч і поступилися, отримали не лише оплески вболівальників, а й схвальні відгуки від наставників обох команд.

БК «Хмельницький» до цього матчу не мав достатньої ігрової практики через паузу в чемпіонаті в вищій лізі та перенесену гру в Одесі. Утім, як після гри сказав головний тренер команди Аурінас Ясіліоніс, в його колективі зібрані професіонали, яких налаштовувати на матч проти «Київ-Баскету» не потрібно було. «Наші хлопці дали бій та отримали певний досвід. Тому що не всі грали на такому рівні та бачили таких атлетів», - сказав ще Ясіліоніс.

А ось наставник «Київ-Баскета» Айнарс Багатскіс заявив: «Налаштовувалися на матч. Показували, як ви «вбили» «Одесу» (на попередньому етапі Кубка БК «Хмельницький» обіграв іншого представника Суперліги БК «Одесу» - прим.авт.), намагалися показати, як ви «Одесі» закинули за перші дві чверті 54 очки, казали, що в баскетбол вміють грати всі. І, як думаєте, цього достатньо? Виявилося, що ми були ганчірками! Якщо в перші чверті нам закидають різного виду кидки і в «обличчя», і в проходах, ненайшвидші гравці, то для чого нам грати в баскетбол? Соромно… У другому таймі я сказав, що, мабуть, нас усіх звільнять після цієї гри. І мабуть, якісь слова все таки подіяли. Дуже добре, що була така гра, яка змусить нас більше думати про те, що в баскетбол вміють грати усі».

Що ж так не сподобалося Багатскісу в діях його команди? Можливо, те, що на майданчику у перших двох чвертях домінував не «Київ-Баскет», а БК «Хмельницький». Хмельничани, за відчутної підтримки вболівальників, просто «летіли» вперед. Звісно, не все виходило – як у нападі, так і в захисті. Але господарі старалися дати гідний бій представнику найвищого дивізіону чемпіонату України та учаснику Єврокубків. Зробити це було не легко.

Хмельницький - Київ-Баскет - матч 1/8 фіналу Кубка України

Хмельницький - Київ-Баскет - матч 1/8 фіналу Кубка України.

Перша чверть видалася не дуже результативною. Команди на двох заробили 38 очок. Та, головне для господарів, що вони були попереду – 20:18. А в другій чверті хмельничанам вдалося навіть збільшити свою перевагу. Мали відрив у 13 очок. Утім, перед великою перервою «Київ-Баскет» скоротив відставання до мінімума – 3 бали. Але кінцівка чверті все одно була за баскетболістами з Хмельницького. Влучні кидки Роберта Вудсона та Максима Ожегова дозволили піти на відпочинок за рахунку 47:40.

Маючи перевагу в 7 очок, у третій чверті поступово вона почала зникати. Швидкі проходи американських легіонерів «Київ-Баскета», а також дальні кидки гостей давали свій результат для команди Багатскіса. І за 3 хвилини 2 секунди до завершення третьої десятихвилинки рахунок став нічийним – 58:58. Ясіліоніс одразу взяв тайм-аут, але стримати суперника вже було важче. Ще й Дерріл Вудсон, кращий в Суперлізі за відсотком влучних триочкових кидків, почав демонструвати свою майстерність. І, забігаючи наперед, у грі проти «Хмельницького» київський Вудсон закинув 6 із 11 триочкових кидків, що становить 55% реалізації. Краще за нього в складі «Київ-Баскета» в цій грі за таким показником був лише інший американець – Джеффрі Гаррет – 57% (4 із 7). Щоправда, Джилан Вашингтон показав 100% влучання, але у нього було лише дві спроби.

Хмельницький - Київ-Баскет - матч 1/8 фіналу Кубка України.

Хмельницький - Київ-Баскет - матч 1/8 фіналу Кубка України.

Ну, а третя чверть завершилася з рахунком 62:68, а це означало, що в заключній десятихвилинці буде бій. Кияни, маючи мінімальну перевагу, змогли не лише зберегти її, а й все таки збільшити. І це при тому, що в хмельничан пішли кидки в американця Роберта Вудсона, який в цій грі закинув 6 із 8 триочкових (75%). А ось Микола Полюляк, який став кращим за кількістю набраних очок у матчі в складі БК «Хмельницький», 20 разів намагався влучити з дальньої відстані, і лише 8 кидків досягнули мети. Звісно, показник Полюляка дуже пристойний, адже він набрав 19 очок у матчі та зробив 10 підбирань. Але цього не вистачило його команді, аби здолати суперника, вищого за рангом.

Хмельничани намагалися до останнього відігратися. І десь могло здатися, що вони зможуть створити сенсацію. Та за 2 хвилини 25 секунд до завершення 5 фол отримав капітан команди Антон Давидюк, а без нього стало грати ще важче. «У вас дуже неприємна команда, не знаю, чи може вона виграти щось велике, але попсувати нерви будь-якій команді в Україні, вона точно може», - ось так після гри охарактеризував БК «Хмельницький» головний тренер киян Айнарс Багатскіс.

«Київ-Баскет» виграв матч з рахунком 99:80, а разом із ним путівку до наступного раунду Кубка України. Ну, а БК «Хмельницький» тепер зосередиться виключно на матчах чемпіонату України в вищій лізі, де в групі 2 посідає 3 місце. Попереду гра проти лідера – «Старого Луцьку-Університету», яка пройде в Хмельницькому 22 січня.

Ну, а до вашої уваги фото з матчу «Хмельницький» - «Київ-Баскет»:

Гравці БК Хмельницький виходили на матч проти Київ-Баскета в піднесеному настрої

Гравці БК Хмельницький виходили на матч проти Київ-Баскета в піднесеному настрої.

Хмельницький - Київ-Баскет - матч 1/8 фіналу Кубка України.

Хмельницький - Київ-Баскет - матч 1/8 фіналу Кубка України.

Хмельницький - Київ-Баскет - матч 1/8 фіналу Кубка України.

Микола Полюляк став найрезультативнішим гравцем хмельничан у грі проти Київ-Баскета

Микола Полюляк став найрезультативнішим гравцем хмельничан у грі проти Київ-Баскета.

Михайло Горобченко, розігруючий БК Хмельницький

Михайло Горобченко, розігруючий БК Хмельницький.

Роберт Вудсон у грі проти Київ-Баскета набрав 15 очок

Роберт Вудсон у грі проти Київ-Баскета набрав 15 очок.

Максим Ожегов отримав мікротравму в грі, але зміг згодом продовжити матч

Максим Ожегов отримав мікротравму в грі, але зміг згодом продовжити матч.

Хмельницький - Київ-Баскет - матч 1/8 фіналу Кубка України.

Хмельницький - Київ-Баскет - матч 1/8 фіналу Кубка України.

Аурімас Ясіліоніс, головний тренер БК Хмельницький.

Аурімас Ясіліоніс, головний тренер БК Хмельницький.

Айнарс Багатскіс, головний тренер Київ-Баскету

Айнарс Багатскіс, головний тренер Київ-Баскету.

Метью Мазік у грі проти киян приніс своїй команді 12 очок

Метью Мазік у грі проти киян приніс своїй команді 12 очок.

Група підтримки хмельницької команди

Група підтримки хмельницької команди.

Відібрати м'яч в Дмитра Скапінцева, зріст якого 216 сантиметрів, справа не легка

Відібрати м'яч в Дмитра Скапінцева, зріст якого 216 сантиметрів, справа не легка.

Антон Давидюк, капітан БК Хмельницький

Антон Давидюк, капітан БК Хмельницький.

Максим Ожегов, попри розбиту бров, "бився" до останнього

Максим Ожегов, попри розбиту бров, "бився" до останнього.

Хмельницький - Київ-Баскет - матч 1/8 фіналу Кубка України.

БК Хмельницький

Тепер БК Хмельницький зосередиться на чемпіонаті України в вищій лізі.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую