ye-logo.v1.2

Хмельницька важкоатлетка здобула срібло на чемпіонаті Європи

Спорт 1797
Ангеліна Ломачинська з Хмельниччини виступила на чемпіонаті Європи з важкої атлетики
Ангеліна Ломачинська з Хмельниччини виступила на чемпіонаті Європи з важкої атлетики. Фото: зі сторінки Хмельницької ОВА

Загалом спортсменка завоювала на чемпіонаті три медалі.

Протягом 26 травня – 5 червня у столиці Албанії Тірані триває чемпіонат Європи з важкої атлетики, який є першим ліцензійним турніром до Олімпійських ігор 2024 в Парижі. Збірну України на змаганнях представляють18 співвітчизників, серед яких і спортсмени з нашої області. Як повідомляють у пресслжбі Хмельницької ОВА, 28 травня одразу три нагороди збірній України принесла майстер спорту міжнародного класу з Хмельниччини Ангеліна Ломачинська.

Дівчина змагається у ваговій категорії до 49 кілограмів. Вона стала найкращою в першому виді змагань – ривку, здобувши мале «золото» з результатом 80 кілограм. Подолянка випередила італійку Джулію Імперіо (79 кг) та іспанку Марію Хіменес Ґерво (72 кг).

У поштовху Ангеліні вдалося зачепитися за третє місце: спортсменка забезпечила собі малу «бронзу», взявши вагу 87 кг. Цього разу головні суперниці за нагороди виявилися сильнішими – Імперіо (92 кг) та Хіменес Ґерво (91 кг), обійшовши її в турнірній таблиці.

«За підсумками двох видів Ломачинська стала срібною призеркою двоборства з результатом 167 кг у сумі. Чемпіонство Європи здобула Імперіо з 171 кг, а велику «бронзу» взяла Хіменес Ґерво (163 кг)», - йдеться у повідомленні.

Довідково: попередні здобутки 25-річної Ангеліни Ломачинської – багаторазової чемпіонки України у різних вікових групах, на міжнародному рівні:

– бронзова призерка чемпіонату Європи-2021 у ривку ( в.к.до 45 кг);
– чемпіонка Європи-2018 серед молоді (U23) в категорії до 48 кг, загалом має сім медалей з молодіжних Євро, з них три – золоті.

Читайте також: Хмельничан кличуть на благодійний турнір з баскетболу

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую