ye-logo.v1.2

Волейбол. «Поділля», задіявши в якості гравців тренерів, виграло свої матчі

Спорт 2748
ВК Поділля здобув дві перемоги в перших матчах чемпіонату України з волейболу в вищій лізі
ВК Поділля здобув дві перемоги в перших матчах чемпіонату України з волейболу в вищій лізі. Фото: з архіву

Хмельницька команда провела свої перші поєдинки чемпіонату України з волейболу в вищій лізі.

10-11 грудня в Хирові Львівської області волейбольний клуб «Поділля» провів свої стартові ігри нового чемпіонату України серед команд вищої ліги. Головний тренер подолян Роман Ковальчук разом із помічником Юрієм Плотницьким вдалися до певних експериментів, які не завадили їхній команді виграти обидві гри.

Спочатку, 10 грудня, суперником «Поділля» став «Локомотив – збірна Харківської області». І вже в цій грі хмельничани здивували. Адже на майданчику в якості гравців з’явилися не лише молоді волейболісти, а тренери – 46-річний Роман Ковальчук та 54-річний Юрій Плотницький. «У першій партії у нас не зовсім йшла гра, але змогли виграти 25:23. Ну, а далі – молодість та досвід деяких наших гравців допомогли нам здолати харків’ян», - розповів сайту «Є» головний тренер ВК «Поділля» Роман Ковальчук. Наступні дві партії подоляни виграли 25:15 та 25:20. У підсумку, перемога 3:0.
Найбільше очок «Поділлю» проти харків’ян принесли Тарас Козлюк (15), Андрій Перепадя (14) та Павло Янкович (12).

Сьогодні, 11 грудня, хмельничани зіграли другий матч – проти «Покуття» зі Снятина Івано-Франківської області. Цього разу Плотницький не грав, а ось Ковальчук знову виступав у ролі й головного тренера, і гравця. До того ж, зіграв на позиції «ліберо». І «Поділля» перемогло 3:0 (25:19, 31:29, 25:15). А серед кращих за кількістю набраних очок став Кирило Каплун, якому 17 років. Він приніс своїй команді 10 балів. Стільки ж в 20-річного Тараса Козлюка. «Ми вирішили в цій грі дати більше ігрового часу молодим гравцям. І, як бачимо, все спрацювало. Але, до прикладу, Плотницький був увійти в гру в будь-який момент, однак вийшло так, що в нього сьогодні був вихідний. Хлопці самі впоралися», - каже Роман Олександрович.

Отож, вигравши два матчі, ВК «Поділля» має 6 очок та посідає перше місце в вищій лізі. Щоправда, таку ж кількість балів мають і чернігівський «Буревісник-ШВСМ», і «Хотинські козаки» з Чернівецької області. «Тепер будемо готуватися до наступних матчів, які заплановані в 20-х числах січня, - каже головний тренер ВК «Поділля» Роман Ковальчук. – На нас якраз очікують матчі з лідерами».

Читайте також: Баскетбол. Вища ліга повернулася в Хмельницький (ФОТО)

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую