ye-logo.v1.2

Про проблеми, про які не прийнято говорити

Спорт 1423

Хмельницьке «Динамо» продовжує боротися не лише з суперниками, а й з «потойбічними силами»

Кажуть, у Росії є дві проблеми – дурні та дороги. Подібне можна сказати і про професійний футбол у Хмельницькому. У ньому, на жаль, проблем набагато більше, ніж дві, і їх, як правило, всі замовчують. Однак «Проскурівський телеграф» вирішив привідкрити деякі завіси як футбольного, так і навколофутбольного життя єдиної команди майстрів області, окресливши чи не найголовнішу біду нашого футболу.
Оскарженню  не  підлягає
Якби склали рейтинг головних проблем українського футболу, то, мабуть, перше місце в ньому посіли б футбольні арбітри. Адже не раз ця тема порушувалася в інформаційному просторі країни, а віз і нині там. Ось тільки кажуть всі про упереджене суддівство в Прем’єр-лізі, а ось у другій, де грає хмельницьке «Динамо», якось замовчують. А в ній суддям набагато простіше «свистіти» в той чи інший бік. І це, насамперед, одна із найголовніших проблем «динамівців», адже грошей на «об'єктивне» суддівство команда не має. Судіть самі, вже цього сезону «Динамо» провело 9 матчів, з яких три програло. А всі поразки, якось навіть дивно, сталися через незрозумілі дії арбітрів. Спочатку в Хмельницькому у матчі проти одеського «Чорноморця-2» на 40-й хвилині у ворота «Динамо» був призначений сумнівний пенальті, і в підсумку одесити перемогли з рахунком 2:1. Четвертого вересня в Чернігові знову у ворота хмельничан був призначений одинадцятиметровий удар. Цього разу на 11-й хвилині. Але «динамівці», зціпивши зуби, майже зіграли внічию. Однак «майже» не враховується … і на 93-й хвилині арбітр «заплющив очі», не побачивши порушення правил у центрі поля з боку гравців «Десни», і за мить господарі «вирвали» перемогу з рахунком 3:2. Останню ж поразку «Динамо» зазнало вдома 18 вересня в матчі проти лідера – «Енергії» з Нової Каховки. У  цьому матчі не було пенальті, але суддівства об'єктивного теж мало побачили. Особливо на 94-й хвилині поєдинку, коли гості забили переможний гол, за мить до якого був напад на голкіпера хмельничан.
«Мовчання  ягнят»
Ні, це не славнозвісний американський фільм. Це ситуація, коли одна команда стає жертвою упередженого суддівства, але апеляцію до Федерації футболу України не подає. Чому? Все просто. Рахунок вже не зміниться, довести провину арбітра, а тим паче його упередженість, майже нереально, а ось ворогів серед футбольних суддів нажити доволі легко. Та й знову, питання ціни. Не маєш грошей, сиди, мовчи! А гроші, між іншим, якщо вірити чуткам, не малі. Так у другій лізі України за симпатію арбітрів, які обслуговують матч, потрібно викласти від 8 до 12 тисяч гривень. Щоправда, чутки ці спростовуються тим, що ще жодного рефері не упіймали «на гарячому». Однак ті, іноді, навіть не приховують свою упередженість. До прикладу, в Сумах, де «Динамо» грало 11 вересня (матч завершився з рахунком 0:0), гравці місцевої команди вимагали від арбітра призначити пенальті. А той, не соромлячись футболістів хмельницької команди, на все футбольне поле репетував: «Та ви впадіть! Я ж дам!». І лише диво, а саме – чудова гра «динамівського» захисту, не дозволило ФК «Суми» заробити пенальті в матчі.
В  сім'ї  не  без…
Безумовно, усіх футбольних арбітрів назвати «продажними» аж ніяк не можна. Є ж серед них порядні люди. Ось тільки складається таке враження, що «чесні» обслуговують тоді, коли на полі грають дві команди, в яких немає грошей на хабар. Коли ж на полі зустрічаються «бідні» та «багаті», тоді й відбуваються дивні речі.




 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую