ye-logo.v1.2

Футбол. «Поділля» - «ЮКСА»: далі в Кубку без хмельничан (ФОТО)

Спорт 456
Футбольна боротьба в Хмельницькому на Кубок України завершилася мінімальною перемогою ЮКСИ над Поідллям
Футбольна боротьба в Хмельницькому на Кубок України завершилася мінімальною перемогою ЮКСИ над Поідллям. Фото: автора

Команда з Київщини мінімально переграла подолян та пройшла до наступного етапу змагань.

Сьогодні, 12 серпня, в Хмельницькому ФК «Поділля» проводив свій матч другого попереднього етапу Кубку України з футболу. Суперником хмельничан став ФК «ЮКСА» з Тарасівки Київської області, який в минулому чемпіонаті здобув срібні медалі в другій лізі та в стикових матчах, перегравши запорізький «Металург», підвищився в класі. І ось новачок першої ліги, який грає в групі «Б» («Поділля» - в групі «А»), завітав до Хмельницького. Й поїхав із перемогою та путівкою до наступного етапу Кубка України.

Лише 8 серпня обидва клуби грали свої стартові матчі в чемпіонаті – «Поділля» перемогло «Хуст», а «ЮКСА» - «Кудрівку», а вже 12 серпня – кубкове протистояння. Тож очікувалося, що тренерські штаби обох команд проведуть певну ротацію в стартових скаладах. Так, власне, і сталося. Щоправда, у хмельничан щонайменше одна заміна була вимушеною. «Сьогодні мав грати Веремієнко центрального захисника, а Цибульник в опорній зоні. Але Веремієнко вчора отруївся, тому нині довелося все перебудовувати», - вже після матчу розповів головний тренер «Поділля» Віталій Костишин.

Поділля та ЮКСА перед грою подякували ЗСУ, завдяки яким в Україні команди можуть грати в футбол

Поділля та ЮКСА перед грою подякували ЗСУ, завдяки яким в Україні команди можуть грати в футбол.

Та навіть без Веремієнка певний час захист подолян діяв доволі впевнено та безпомилково. А ось в атаках – нічого не вдавалося. Власне, і гравців «ЮКСИ» мало що виходило. Щоправда, в гостей швидко діяли фланги, але справа до удару не доходила. Утім, вони свого моменту дочекалися. На 31 хвилині матчу навіс зі штрафного від бразильця Габріеля на екснападника «Кривбаса» Романа Дебелка наче не несла серйозну загрозу. Але Дебелко прокинув м'яч далі на Микиту Ситника, який в бортьбі з захисниками «Поділля» скинув м'яч назад на Романа, а той одразу з лінії воротарського майданчика пробив. Потужно і влучно – 0:1. До слова, це був по суті перший удар на дві команди в ствір воріт в цьому матчі.

Пропущений гол наче дещо «прокинув» хмельничан, які почали нарощувати темп своїх атак. Але до ударів по воротах справа не доходила. Однак на заключній хвилині першого тайму «Поділля» мало б зрівнювати рахунок, коли після навісу зі штрафного головою пробивав Олександр Цибульник – «ЮКСУ» від голу врятувала стійка воріт.

У другому таймі господарі поля почали діяти агресивніше в атаці, адже рахунок був не на їхню користь. А отже гості більше намагалися діяти на контрвипадах. Один із яких – на 54 хвилині завершився потужним ударом Антона Євдокимова, але хмельничан від голу врятував голкіпер Дмитро Непогодов.

Олег Синьогуб, капітан ЮКСИ (у чорній формі), надійно відіграв у грі проти Поділля

Досвідчений Олег Синьогуб, капітан ЮКСИ (у чорній формі), надійно відіграв у грі проти Поділля.

Ближче до завершення ігрових 90 хвилин напруга зростала. «Поділля» великими силами атакувало, але зрівняти рахунок у грі ніяк не вдавалося. І на 89 хвилині матчу після навісу Гемеги на Сніжка, здавалося, що хмельницький стадіон скандуватиме: «Гол!». Але ж ні – м'яч, після удару Сніжка, пролетів поруч зі стійкою.

Вже на 90+3 хвилині у ворота «Поділля» ледь не влетів курйозний гол. Шкіндер віддав пас на Непогодова і м'яч мін перелетіти голкіпера, але страж воріт хмельничан зміг дотягнутися до нього та не дозволити йому влетіти у ворота. Щоправда, «ЮКСА» в цьому епізоді отримала право на вільний удар із 9 метрів. Втілити його у гол не дозволили футболісти «Поділля», подарувавши своїм вболівальникам надію, що зможуть ще перевести гру в екстра тайми. Але…

Матч так і завершився з рахунком 0:1, тож далі в Кубку крокує «ЮКСА».

Тепер «Поділля» зосередиться виключно на чемпіонаті України в першій лізі. Вже 17 серпня хмельничани в Ужгороді зіграють проти харківського «Металіста», який, між іншим, також вибув із Кубка, поступившись ФК «Миколаїв» із Львівської області.

Нагадаємо, раніше свою кубкову ходу припинили й інші клуби з Хмельниччини – волочиський «Агробізнес» та кам'янець-подільський «Агробізнес».

До вашої уваги фото з матчу «Поділля» - «ЮКСА»:

Молодому Назару Гамолову (у білій формі) було важко протидіяти досвідченому захиснику ЮКСИ Дмитру Махнєву

Молодому Назару Гамолову (у білій формі) було важко протидіяти досвідченому захиснику ЮКСИ Дмитру Махнєву.

Даниїл Боженар намагався загострювати гру Поділля в грі проти ЮКСИ

Даниїл Боженар намагався загострювати гру Поділля в грі проти ЮКСИ.

Головний тренер Поділля Віталій Костишин керував командою з трибун, оскільки відбуває ще дискваліфікацію за червону картку, отриману в минулій першості

Головний тренер Поділля Віталій Костишин керував командою з трибун, оскільки відбуває ще дискваліфікацію за червону картку, отриману в минулій першості.

Матч Поділля - ЮКСА був безкомпромісним - футболісти боролися за кожен м'яч на будь якій ділянці футбольного поля

Матч Поділля - ЮКСА був безкомпромісним - футболісти боролися за кожен м'яч на будь якій ділянці футбольного поля.

Матч Поділля - ЮКСА був безкомпромісним - футболісти боролися за кожен м'яч на будь якій ділянці футбольного поля

Матч Поділля - ЮКСА був безкомпромісним - футболісти боролися за кожен м'яч на будь якій ділянці футбольного поля

Іван Оробець, гравець Поділля

Іван Оробець, гравець Поділля, намагався допомогти своїй команді пройти до наступного етапу кубкових змагань.

Сергій Сімінін, захисник Поділля

Сергій Сімінін, захисник Поділля, підключався до так своєї команди.

Поділля - ЮКСА

 Назар Лис, гравець Поділля

Назар Лис, гравець Поділля

Поділля - ЮКСА

Поділля - ЮКСА

Поділля - ЮКСА

Поділля - ЮКСА

Поділля - ЮКСА

Поділля - ЮКСА

Поділля подякували фанатам за підтримку. Тепер команда зосередиться на чеміпонаті в першій лізі

Поділля подякували фанатам за підтримку. Тепер команда зосередиться на чеміпонаті в першій лізі.

Читайте також: «Агробізнес», «Поділля» та «Епіцентр» розпочали чемпіонат із перемог

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую