ye-logo.v1.2

Вже водинадцяте: працівник Хмельницької АЕС Олег Жох став чемпіоном світу з армрестлінгу

Спорт 249
Олег Жох - чемпіон світу з армрестлінгу
Олег Жох - чемпіон світу з армрестлінгу. Фото: Спортивний комітет України / Facebook

Попередня його перемога на міжнародній арені була у вересні минулого року.

Працівник Хмельницької АЕС Олег Жох виборов титул чемпіона світу з армрестлінгу серед дорослих. Це вже одинадцята його така перемога, повідомили у Федерації армрестлінгу України.

Цьогоріч чемпіонат світу проходить у молдовській столиці Кишинів. Найсильніших спортсменів серед юніорів, молоді, ветеранів, параспортсменів і дорослих визначають з 17 й до 27 серпня.

Олег Жох змагався за першість у категорії до 85 кілограмів. Його суперниками були представники Грузії, Словаччини та Литви. Чергову перемогу на міжнародній арені спортсмен здобув 23 серпня, коли у фінальному поєдинку переміг латвійця Томса Розітса на ліву руку.

Змагання з армрестлінгу. Олег Жох та його противник. Фото: Спортивний комітет України / Facebook

Зазначимо, що Олег Жох – переможець багатьох міжнародних турнірів з армспорту. У 2021 році він здолав росіянина в румунському Бухаресті та став дев'ятиразовим чемпіоном світу.

Наприкінці жовтня 2021 року рукоборець здобув золото на чемпіонаті Європи з армрестлінгу. Це були його перші міжнародні змагання за три роки відновлення після травмування внаслідок автопригоди, що сталася у 2018 році.

1 вересня 2023 року Олег Жох вдесяте здобув першість лівою рукою на чемпіонаті світу з армрестлінгу у місті Алмати в Казахстані.

Читайте також: Першість області з футболу. Далі гратимуть за новим форматом

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую