ye-logo.v1.2

Завжди чогось не вистачає

Спорт 1271

Хмельницьке «Динамо»продовжує «буксувати» на «рівному місці»

Не раз доводилося чути від вболівальників хмельницької команди, що вона часто втрачає очки в тих матчах, в яких мала б перемагати. Чомусь така тенденція вимальовується з року в рік. Тому «Проску-рівський телеграф» вирішив проаналізувати втрати подолян за останні декілька років, щоб з’ясувати, як би ці очки вплинули на подальшу долю команди.

«За рік будемо в першій лізі»
Подібну заяву фани «Поділля» (нинішнього «Динамо») чули в 2007 році, коли міська влада створила свою комунальну команду, відмовившись від фінансування першолігового клубу, котрий переїхав до Красилова. І ось, новостворене «Поділля» стало на шлях до повернення в першу лігу. Однак вже у шостому турі в Хмельницькому не змогло переграти київське «Динамо-3», зігравши внічию. А потім ще й в Рівному втратили два очки. На цьому жахи не завершилися. Вже у 9 турі вдома команда програла аутсайдеру – долинському «Нафтовику». Безумовно, замість 9 запланованих очок, набравши лише 2, хмельничанам було важко боротися за єдину путівку до вищого дивізіону. Однак того сезону була іще одна болюча втрата балів – у Коростені, де «Поділля» програло з рахунком 4:1. Отже, того сезону хмельничани недорахувалися мінімум десяти очок, яких, між іншим, все одно не вистачило б для підвищення в класі. «Княжа» зі Щасливого відірвалася від хмельничан на 19 пунктів.

 «Наша пісня хороша, починай спочатку»
Першість 2008/2009 років стала деяким повторенням попередньої. Подоляни «на рівному» місці не- дорахувалися 15 очок! Якби ж взяли їх, то фінішували б не восьмими, а третіми – з відставанням від терно-пільської «Ниви» на 9 залікових балів. Втратили «динамівці» багато і минулого чемпіонату. Спочатку вдома програли «Єдності», а потім і внічию зі «Львовом-2» зіграли. А потім іще дві поразки – від «Єдності» в Плисках та «Карпат-2» у Львові. Ось і недорахувалися 11 очок, які б могли підняти «Динамо» на другу сходинку в турнірній таблиці із відставанням від чернівецької «Буковини» на одне очко! А друге місце, як відомо, у минулій першості давало право грати один матч за вихід до першої ліги проти другої команди іншої друголігової групи. А там, дивись, і вийшли б в першу лігу.

Історія повторюється
Цього чемпіонату хмельничани вже традиційно продовжують втрачати очки там, де мали б здобувати лише перемогу. Так у 2 турі вдома програли «Чорноморцю», а на останніх секундах поєдинків проти «Десни» та «Енергії» втратили нічию. Отож би мали нині на шість очок більше та посідали б третю позицію в турнірній таблиці. Але нинішній сезон для хмельницького клубу особливий. Команда ж, фактично, сформована з недосвідчених футболістів, які втрачають концентрацію наприкінці поєдинку. Нині в «Динамо» досвідчених можна перерахувати на пальцях – Олександр Маліцький, Антон Осокін, Анатолій Шляховий, Андрій Яремчук, Олександр Шимко та Олексій Колесников. Решта ж, фактично, до нинішньої першості не мала достатньої ігрової практики. Тому, мабуть, і результати такі. Так, ще ж можна згадати досвідченого голкіпера Василя Козіброду. Але ж він дискваліфікований на шість матчів! До того ж, невдовзі його контракт із «Динамо» завершується, і невідомо, чи погодиться Василь грати й надалі за хмельничан.

Хибна ставка
Жоден футбольний клуб не може орієнтуватися на місцевих вихованців футболу. У Хмельницькому ж вже не перший рік намагаються створити суперклуб із футболістів – молодих аборигенів. А вболівальники, згадуючи часи «Поділля» в першій лізі 2004-2006 років, коли в команді грали майже всі одесити, і вона посіла високе 7 місце, лише зітхають, промовляючи: «Може, колись і побачимо ми першу лігу».

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую