ye-logo.v1.2

Рівняння на… аматорів!

Спорт 2629

Саме серед любителів можна віднайти не лише нові таланти, а й відомих донедавна професіоналів

Де взяти нових футбольних зірок, здається, знає у нас чи не кожен, хто цікавиться грою мільйонів. А ось куди діваються ті, котрі ще нещодавно були улюбленцями багатьох? Саме це і вирішив дослідити «Проскурівський телеграф». Результати дещо вразили – професіонали подалися до любителів! Чому? І на це запитання ми віднайшли відповідь.
Першість Хмельниччини

Вона цього року стала значно цікавішою. До того ж, у деяких футбольних командах глядачі побачили тих, хто ще не так давно захищав кольори професійного футбольного клубу «Поділля», яке нині іменується «Динамо». Насамперед, маємо на увазі Олексія Сенделя, який програв у першій та другій лігах чемпіонату України, а цього року опинився в… хмельницькому «Поділлі». «Поділлі», яке виступає в першості області. З ним у любительському клубі грає іще один екс-гравець професійного «Поділля» – Ігор Стасюк. До того ж, не на позиції форварда, а у захисті! І це при тому, що хлопцям ще й 35 років немає. Відповідно, можуть ще й серед професіоналів «побігати». Невже нікому не потрібні? Навряд чи. Причина, мабуть, інша. Про неї дещо нижче.

Першість Тернопільщини
Ось він – клондайк! Клондайк колишніх гравців хмельницького «Поділля» та «Динамо». До прикладу, за ФК «Тернопіль» грають Ігор Козелко, Степан Клекот та Андрій Дубчак. А за ФК «Ланівці» – Андрій Будник, Лев Сергеєв, Олександр Грищук, Ігор Глушок та… Василь Козіброда! Так, саме Василь, який ще півтора місяця тому був капітаном друголігового хмельницького «Динамо». А нині – вже голкіпер команди з села Ланівці. Отримавши 4 вересня червону картку в матчі «Десна»-«Динамо», Козіброду дискваліфікували на шість поєдинків. Але весь термін дискваліфікації капітан хмельничан не відбув. «Відсидівши» три матчі вдома, у Рівненський області, він вирішив розірвати угоду із «Динамо» та стати гравцем аматорського клубу із Тернопільщини! На перший погляд, дивне рішення. А дивуватися нічому…

Прості речі
Чи то фінансова криза, чи то криза українського футболу, чи то й те, й інше – все вплинуло на ситуацію, за якою нині вболівальники можуть лише спостерігати. Гравці йдуть із професійного футболу в аматори, щоб мати можливість прогодувати свої сім’ї. Не всім же грати в київському «Динамо» чи донецькому «Шахтарі». Тому ті, хто може гідно виступати, до прикладу, в хмельницькому «Динамо», просто відмовляються від такої роботи. Шукають собі не футбольну справу, за яку отримують зарплату, а у вихідні грають в аматорських змаганнях, де отримують додаткові кошти. До речі, подібна ситуація не лише на Хмельниччині чи Тернопільщині. Подібне є чи не в усіх куточках України!
А тому взимку, під час перерви у змаганнях під егідою Професійної футбольної ліги України, будь-який клуб із першості області може зіграти товариський
матч проти професіоналів (за статусом) та виграти його. Такі у нас реалії, що в аматорських командах є набагато професій-ніших футболістів, ніж у клубах ПФЛ, подібних хмельницькому «Динамо».
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую