ye-logo.v1.2

Сімейне традиційне частування від Галини Корженко

Суспільство 3034
Фото: автора

Галина Корженко із села Каветчина Кам'янець-Подільського району до всіх свят завжди готується заздалегідь: продумує меню, закуповує продукти.

 Є у жінки й такі страви, які вона вважає традиційними: вони стоять на святковому столі Корженків із року в рік. Цими рецептами колись поділилася бабуся, а тепер ці смаколики обожнюють діти та онуки пані Галини.

Курячі оладки
На 500 г курячого філе: 50-60 г білого хліба, 1,5 склянки молока, 2 яйця, 3 ст. л. вершкового масла, сіль, перець. Перемолоти через м'ясорубку курячі грудки разом із розмоченим у молоці білим хлібом (хліб попередньо відтиснути). Добре вимісити, додати яєчні жовтки, сіль, спеції, розвести молоком, перемішати і ввести у масу збиті білки. Викладати фарш ложкою на розігріту сковорідку. Смажити з обох боків до готовності. Подавати оладки, поливаючи їх вершковим маслом. До речі, замість курячого філе можна використовувати курячий фарш.

Паштетівка
300 г гов'яжої печінки, 1 кг свинини, 4 ст. л. сухарів мелених, 4 яйця, 4 великі цибулини + олія для обсмажування, 1 ст. л. солі, 1 ч. л. чорного перцю меленого, свиннячі кишки. М'ясо змолоти на м'ясорубці. З печінки зняти плівку, промити, нарізати шматками і поставити готуватися на водяній бані (має стати м'якою). Потім її також змолоти. Цибулю нарізати й обсмажити на олії до золотавого кольору. Жовтки відділити від білків і додати до фаршу. Посолити, поперчити та вимішати. Білки збити в піну й також додати до фаршу. Всипати сухарі, ще раз легко вимішати. Начиняти кишку фаршем приблизно на 2/3 об'єму кишки. Ковбаски робити завдовжки 50 см, зав'язати ниткою кінці. Варити в гарячій воді 40-45 хвилин на маленькому вогні (не допускати кипіння). Тонкою голкою в місцях скупчення повітря робити проколи. Охолодити в холодній воді. Перекласти в іншу посудину й поставити в холодильник на ніч.

Сирники варені
500 г сиру, 2-3 яйця, 3-4 ст. л. борошна, 1 ст. л. вершкового масла, сіль - за смаком, 0,5 склянки сметани. Відтиснутий і перетертий через сито сир з'єднати з яйцями, цукром, сіллю і борошном. Все добре перемішати. Воду довести до кипіння та трішки підсолити. Сирну масу обережно занурювати в окріп за допомогою чайної ложки і варити 5-7 хвилин. Подавати на стіл із вершковим маслом. Сметану поставити окремо. Можна полити сиропом із варення чи медом.

Дізнавалася Світлана ЯСЬКОВА.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую