Гаряча тема:
- Війна
Сімейне традиційне частування від Галини Корженко
Галина Корженко із села Каветчина Кам'янець-Подільського району до всіх свят завжди готується заздалегідь: продумує меню, закуповує продукти.
Є у жінки й такі страви, які вона вважає традиційними: вони стоять на святковому столі Корженків із року в рік. Цими рецептами колись поділилася бабуся, а тепер ці смаколики обожнюють діти та онуки пані Галини.
Курячі оладки
На 500 г курячого філе: 50-60 г білого хліба, 1,5 склянки молока, 2 яйця, 3 ст. л. вершкового масла, сіль, перець. Перемолоти через м'ясорубку курячі грудки разом із розмоченим у молоці білим хлібом (хліб попередньо відтиснути). Добре вимісити, додати яєчні жовтки, сіль, спеції, розвести молоком, перемішати і ввести у масу збиті білки. Викладати фарш ложкою на розігріту сковорідку. Смажити з обох боків до готовності. Подавати оладки, поливаючи їх вершковим маслом. До речі, замість курячого філе можна використовувати курячий фарш.
Паштетівка
300 г гов'яжої печінки, 1 кг свинини, 4 ст. л. сухарів мелених, 4 яйця, 4 великі цибулини + олія для обсмажування, 1 ст. л. солі, 1 ч. л. чорного перцю меленого, свиннячі кишки. М'ясо змолоти на м'ясорубці. З печінки зняти плівку, промити, нарізати шматками і поставити готуватися на водяній бані (має стати м'якою). Потім її також змолоти. Цибулю нарізати й обсмажити на олії до золотавого кольору. Жовтки відділити від білків і додати до фаршу. Посолити, поперчити та вимішати. Білки збити в піну й також додати до фаршу. Всипати сухарі, ще раз легко вимішати. Начиняти кишку фаршем приблизно на 2/3 об'єму кишки. Ковбаски робити завдовжки 50 см, зав'язати ниткою кінці. Варити в гарячій воді 40-45 хвилин на маленькому вогні (не допускати кипіння). Тонкою голкою в місцях скупчення повітря робити проколи. Охолодити в холодній воді. Перекласти в іншу посудину й поставити в холодильник на ніч.
Сирники варені
500 г сиру, 2-3 яйця, 3-4 ст. л. борошна, 1 ст. л. вершкового масла, сіль - за смаком, 0,5 склянки сметани. Відтиснутий і перетертий через сито сир з'єднати з яйцями, цукром, сіллю і борошном. Все добре перемішати. Воду довести до кипіння та трішки підсолити. Сирну масу обережно занурювати в окріп за допомогою чайної ложки і варити 5-7 хвилин. Подавати на стіл із вершковим маслом. Сметану поставити окремо. Можна полити сиропом із варення чи медом.
Дізнавалася Світлана ЯСЬКОВА.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: