Гаряча тема:
- Війна
Ідеальна вага новонародженого – 3,2–3,5 кілограма
Поняття «чим більша народилася дитина, тим здоровіша», не відповідає дійсності
За спостереженнями психологів, діти з нормальною вагою при народженні розвиваються краще, вони активніші, у них швидше виробляються усі необхідні рефлекси. Великі ж діти менш рухливі, вони частіше хворіють. Тому кожній жінці, котра виношує дитину, варто замислитися про нормальну вагу плоду. Це зменшить ризики ускладнень при пологах і дасть більше шансів народити здорового малюка.
На вагу немовляти впливає декілька факторів:
– харчування матері під час вагітності. Недостатня кількість їжі чи нестача потрібних поживних речовин у раціоні призводять до появи на світ дитини з недостатньою вагою. Надмірне харчування тягне за собою народження досить великих (4 та більше кілограмів) дітей;
– генетичний фактор. Якщо в роду батьків народжувалися великі діти. У такому випадку можна заздалегідь передбачити великий плід і рекомендувати майбутній матері збалансоване харчування;
– вага самої матері при народженні;
– стан здоров’я матері. Причиною великого плоду можуть бути приховані хвороби, зокрема гестаційний діабет, котрий може виникнути під час вагітності;
– спосіб життя матері до пологів. Куріння, вживання алкоголю та потяг до наркотиків можуть серйозно затримати ріст майбутньої дитини. Чимале значення мають і достатній відпочинок, прогулянки на свіжому повітрі.
Харчування – головне,
на що потрібно звертати увагу вагітній
За період вагітності жінка має набрати у вазі від восьми до дванадцяти кілограмів. Це залежить від первинної конституції жінки. І насамперед, під час вагітності потрібно правильно харчуватися. Тут важливо дотримуватися кількох порад:
– харчуватися вагітна має часто та маленькими порціями;
– після восьмої вечора краще не їсти;
– не зловживати солодощами;
– краще відмовитися від страв з борошна, випічки;
– після 20 тижнів вагітності варто відмовитися і від картоплі.
Що ж їсти вагітній? У жодному разі не «сидіти» на дієті. Насамперед, у меню має бути білкова їжа – м’ясо, риба, яйця – 200 грамів на день. Овочів та фруктів потрібно вживати по півкілограма на день. Обов’язково потрібно вводити у раціон каші, обмеження лише стосуються манної. До того ж, у раціоні не повинно бути консервантів, фарбників, покращувачів смаку. Тому уважно читайте інформацію на етикетках.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: