Гаряча тема:
- Війна
“Піца має бути сім сантиметрів заввишки”, -
переконує мешканка с. П'ятничани Чемеровецького району, керівник народних ансамблів “Бабине літо” та “Забава” Наталя Фаліон.
Жінка каже, що коли в їхньому селі відбувається якась “забава” чи свято, кожен учасник співочого колективу готує та приносить щось смачненьке. Проте піца пані Наталі вже давно стала легендарною, адже є окрасою будь-якого столу й подобається всім.
Колгоспна піца
Для дріжджового тіста: 25-30 г дріжджів, 1 ч. л. цукру, 300 г молока+трішки води, 30 г вершкового масла, сіль, борошно (скільки ввійде). Начинка: Замісити дріжджове тісто й відставити його, щоб підійшло. Потім ще раз вимісити (воно має бути пухким). Розкачати, викласти на квадратне деко, змащене олією, змастити кетчупом. Велику цибулину нарізати півкільцями й посипати їх зверху на кетчуп. Окремо підсмажити на сковорідці свиняче м'ясо, нарізане маленькими брусочками, додати варену та копчену ковбасу, шинку чи балик. Викласти ковбасно-м'ясну суміш на цибулю. Помідори нарізати кружальцями й щільно встелити ними піцу. Затерти все сиром (грубим шаром) і полити майонезом. Випікати в духовці до готовності.
Салат “Баба на баяні”
Філе курки, морквина, цибулина, шампіньйони.
Курятину зварити до готовності й нарізати соломкою. Моркву натерти на тертці й стушкувати на олії. Цибулю нарізати кубиками й також підсмажити до прозорості. Шампіньйони зварити й нарізати скибочками. Всі інгредієнти змішати, посолити, поперчити та заправити майонезом.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: