ye-logo.v1.2

На «Агро-Поділля-2013» найбільше глядачів “забрала” Наталя Фаліон

Суспільство 4464
Дмитра Скрипника
Грибну юшку роздавали за «дякую».. Фото: Дмитра Скрипника

Кролі розміром із собаку, виставка короваїв та «шашличок під коньячок»… Хмельниччина продемонструвала свій потенціал на 29-й обласній сільськогосподарській виставці-ярмарку.

 Намети з кожного району області, торговельні точки, виставкові містечка з худобою та сільськогосподарською технікою – все це мали нагоду побачити ті, хто відвідав обласну виставку «Агро-Поділля-2013», яка традиційно проходила на території ВАТ «Хмельницькголовплемпідприємство».
Кожен відвідувач міг обрати для себе товари до смаку й по кишені. Чого тут тільки не було: картопля і гарбузи, яблука і печериці, риба і м’ясо, молочні продукти і мед. А довкола мекала, гелготіла, кукурікала і ревла всіляка живність, грали музики, співали й танцювали меткі парубки з ансамблів пісні і танцю та учасники самодіяльності з різних районів області. Адже майже кожне підприємство-учасник, влаштувало біля свого лотка міні-концерт, щоб привабити покупців. Найбільше глядачів забрала переможиця телевізійного шоу «Україна має талант» Наталія Фаліон зі своїм ансамблем «Бабине літо». Біля її намету ніде було яблуку впасти: люди фотографували її на телефони і дружно підспівували. Як і минулого року, головними експонатами ярмарку стали гігантський колосок, зроблений із хлібних батонів та виставка короваїв. Інновацією ж «Агро-Поділля-2013» став аукціон із продажу елітних порід сільськогосподарських тварин та птиці. Святкування стало особливим ще й тим, що на ньому був представлений значно розширений асортимент техніки для малого й середнього сільськогосподарського бізнесу. Загалом у ярмарку взяли участь близько тисячі підприємців зі всієї області. Хмельничани традиційно купували яйця, рибу, масло, сир, овочі та фрукти, хлібобулочні вироби, саджанці, мед та м’ясо. Жителі з районів придивлялися до корів, свиней, кроликів, домашню птицю різних порід, сільськогосподарську техніку.
Після того, як народ скупився і надивився на пісні та танці, всі дружно попрямували до наметів, у яких знані подільські кулінари цілу днину хитрували над багаттями та величезними казанами. У кожному з них одночасно готувалися страви приблизно для сотні гостей, а навкруги витали такі запахи, що аж у голові паморочилося. Шашлики, крильця гриль, яєчню зі шкварками, курячий бульйон, домашню ковбасу, запечену на багатті, рибу та картоплю – на ярмарку змогли скуштувати всі бажаючі. А гречану кашу, рибну та грибну юшку навіть роздавали за «дякую».

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую