ye-logo.v1.2

Хто став лауреатом міської премії Богдана Хмельницького 2020

Суспільство 2141
Премію Богдана Хмельницького вручать на День міста 26 вересня
Премію Богдана Хмельницького вручать на День міста 26 вересня. Фото: Хмельницької міської ради

Окрім диплома та нагрудного знака, їм вручать ще й грошову премію.

Хмельницький виконавчий комітет міської ради затвердив рекомендації ради з визначення кандидатів на відзначення міською премією імені Богдана Хмельницького. Отож, декільком хмельничанам присудили міську премію імені Богдана Хмельницького в галузі історії, культури і мистецтва у 2020 році з врученням диплома, нагрудного знака та виплатою грошової винагороди у розмірі дві тисячі гривень кожному.

Лауреатами у галузі літературної діяльності, популяризації української мови стали:

- Петро Воробей – подільський письменник (за роман «Гонитва»);
- Хмельницька міська централізована бібліотечна система (директор – Тамара Козицька Т) – за популяризацію української мови та літератури, підтримку літературної творчості місцевих авторів.

У галузі журналістики премію присудили Людмилі Коваль, редакторці радіопрограм Філії ПАБ НСТУ «Хмельницька регіональна дирекція UA: ПОДІЛЛЯ», члену Національної спілки журналістів України - за високу професійну майстерність та вагомі здобутки у медіа – сфері.

У галузі образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва – Світлані Боярчук, викладачці Хмельницької дитячої школи образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва, члену Хмельницької народної художньої студії «Рукотвори» - за високу професійну майстерність, активну виставкову діяльність, вагомі здобутки у розвитку та популяризації образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва.

У галузі музичного мистецтва та фольклору – Віталію Ковалю, артисту вищої категорії Хмельницького академічного муніципального камерного хору, лідеру джазового гурту «Free Jam» - за високу професійну майстерність, активну концертну діяльність, популяризацію українського національного музичного мистецтва.

У галузі хореографії міську премію імені Богдана Хмельницького прсиудили народному колективу мажореток «Альфа» Хмельницького муніципального естрадно-духового оркестру (керівник – Олександр Мильніков) - за високу професійну майстерність, активну концертну діяльність, вагомий внесок у розвиток та популяризацію хореографічного мистецтва у місті Хмельницькому.

За повідомленням пресслужби Хмельницької міської ради, урочисте вручення дипломів, нагрудних знаків та премій лауреатам 2020 року відбудеться під час святкового дійства, присвяченого Дню міста Хмельницького, яке заплановано провести на стадіоні «Поділля» 26 вересня.

Читайте також: Хто отримав премію Богдана Хмельницького в 2019 році

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую