ye-logo.v1.2

Як зберігати продукти під час відключення електроенергії

Здоров'я 734
Викидайте будь-яку їжу з незвичним запахом, кольором чи текстурою
Викидайте будь-яку їжу з незвичним запахом, кольором чи текстурою. Фото: ілюстративне pixabay.com

Декілька порад, які допоможуть зберегти їжу, щоб вона була безпечною до вживання.

Удари росії по українських енергетичних об'єктах та перенавантаження енергосистеми спричиняють аварійні відключення електроенергії. Чи не кожному з нас, на жаль, доводиться годинами сидіти без світла. Тож не втрачає актуальності питання, як зберігати харчові продукти у таких умовах. Як зробити це оптимально, розповіли в Хмельницькому обласному центрі контролю та профілактики хвороб.

Декілька порад, що допоможуть зберегти вашу їжу та зробити її безпечною до вживання:

• Для безпечного зберігання продуктів, у холодильнику має бути температура +4 °С або нижче, у морозильній камері – не вище -4 °С.

• Попередньо, заморозьте контейнери з водою, щоби мати змогу зберігати вашу їжу за температури 4 °С або нижче, якщо вам доведеться виймати продукти з холодильника. За можливості, придбайте сухий або блоковий лід.

• У разі відключення електроенергії, тримайте дверцята холодильника та морозильної камери закритими, адже таким чином продукти залишаються безпечними для споживання до 4 годин у холодильнику, 48 годин у заповненій морозилці, 24 години у напівпорожній морозилці. Якщо електроенергія відключена більше ніж 4 години, помістіть лід до продуктів у холодильнику.

• Ніколи не пробуйте їжу на смак, щоб перевірити її безпечність. Якщо маєте сумніви, викиньте її. Викидайте будь-яку їжу з незвичним запахом, кольором чи текстурою.

• Перевіряйте температуру продуктів, що зберігаються в морозилці або в холодильнику з додатковим джерелом холоду. Ви можете безпечно повторно заморозити або приготувати заморожені продукти, які все ще містять льодові кристали або мають температуру 4 °С або нижче.

• Також ви можете зробити запас харчових продуктів, що не потребують особливих умов зберігання (хліб, печиво, бублики, консерви тощо). При цьому, віддавайте перевагу харчовим продуктам з мінімальною кількістю солі (рекомендовано не більше 0,3 г солі на 100 г продукту) та цукрів (не більше 10 г на 100 г продукту).

• Намагайтесь готувати небагато страв, щоб, за відсутності електроенергії, не довелося викидати забагато зіпсованої їжі.

• Купуючи харчові продукти, надавайте перевагу тим, що можуть зберігатися навіть без холодильника.

• Крім того, продукти харчування також можна деякий час зберігати у термосумці, у погребі чи підвалі, за умов дотримання відповідної температури.

Читайте також: На Озерній відкрили нову амбулаторію сімейної медицини

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую