ye-logo.v1.2

Міські депутати вимагають від Президента негайно припинити силові методи вирішення політичної кризи (Фото)

Євромайдан 2640
Депутати від Партії регіонів на позачергову сесію міської ради не прийшли.
Депутати від Партії регіонів на позачергову сесію міської ради не прийшли.. Фото: автора

41 міський обранець на позачерговій сесії Хмельницької міської ради проголосував «за» звернення до Президента, уряду та Верховної ради.

«Ми, депутати Хмельницької міської ради, висловлюючи волю громади міста Хмельницького, глибоко занепокоєні ситуацією, що склалася в Україні. Низка останніх подій: антизаконне «ручне голосування» у Верховній Раді України та події, що відбуваються на вулиці Грушевського в м. Києві штовхають країну у прірву громадянської війни.

Використання підрозділів правоохоронних органів для придушення доведених до відчаю мирних демонстрантів вважаємо неприпустимим та безпрецедентним проявом насильства владної верхівки проти свого народу та висловлюємо обурення фактами загибелі людей. Така політика розколює суспільство, позбавляє кожного громадянина України права на вільне слово і незалежну думку», - йдеться у зверненні депутатів Хмельницької міської ради.

Міські обранці вимагають розпочати переговорний процес за участю Президента України, Прем'єр-міністра України, Голови Верховної Ради України та лідерів опозиції. Також у звернені депутати наполягають на: 

- оголошенні про дострокові одночасні вибори Президента України та Верховної ради України;
- відставці Кабінету Міністрів України та формуванні перехідного технічного Уряду України;
- скасуванні всіх «ручних» законів, проголосованих 16 січня 2014 року як таких, що суперечать Регламенту Верховної Ради України та Конституції України;
- притягнені до кримінальної відповідальності осіб, винних у побитті та вбивстві мирних демонстрантів та представників ЗМІ, припиненні переслідувань усіх учасників мирних акцій протесту;
- відновленні державного курсу на євроінтеграцію та підписання протягом 2014 року Угоди про асоціацію України з ЄС.

А про результати перемовин вимагають проінформувати народ України на Євромайдані у Києві.

«Вимагаємо від Вас, пане Президенте, негайно припинити силові методи вирішення політичної кризи, бо це може призвести до непередбачуваних наслідків», - йдеться у завершенні звернення.

Одностайно за це звернення проголосували 41 міський депутат, які прийшли на позачергову сесію. Міські обранці від Партії регіонів та депутатської групи «За добробут хмельничан» не з'явилися на засідання.

Міські обранці депутатської групи "За добробут хмельничан" також не з'явилися на сесію міської ради.

 

Тим часом мітингувальники зібралися під стінами Хмельницької міськох ради та вигукують "Зека геть!".

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую