ye-logo.v1.2

Карети швидкої є, а грошей на реєстрацію немає

Суспільство 3022

Хмельницький обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф отримав 39 автомобілів швидкої допомоги, але скористатися ними поки не зможе.

Загалом нові автомобілі обійшлися у 25 мільйонів 350 тисяч гривень. Вартість одного авто - 650 тисяч гривень, у тому числі медичне оснащення та вироби медичного призначення на загальну суму 160 тисяч гривень. Але потрібно знайти ще кошти на отримання дозволів, страховки та реєстрації в органах ДАІ. 

«Завдяки одержанню цих автомобілів буде наполовину оновлений парк санітарних автомобілів області. Введення в роботу автомобілів екстреної медичної допомоги та організація своєчасного та раціонального використання отриманих 39 автомобілів потребує додаткових коштів у сумі 221 тисяча гривень для відповідної реєстрації їх в органах ДАІ, отримання дозволів на використання проблискових маячків та страхових полісів цивільної відповідальності. Окрім того, з метою використання отриманих авто у зимовий період для закупівлі зимових шин необхідні додаткові кошти в сумі 225 тисяч гривень. Обласна влада це розуміє і відшуковуватиме резерви в бюджеті, аби найближчим часом бригади медиків змогли надавати повноцінну за обсягом та якістю медичну допомогу і доставляти пацієнта до найближчого лікувального закладу, й тим самим врятувати не одне людське життя», - зазначив голова Хмельницької обласної ради Іван Гончар.

Водії зізнаються: поки що навіть не зорієнтувалися, що і де в автомобілі розміщено. Коли вони будуть зареєстровані і отримають номери, лише тоді фірма-постачальник автомобілів пришле своїх спеціалістів, які навчать усіх тонкощів користування транспортним засобом.


Кожен автомобіль оснащений медичною апаратурою та виробами медичного призначення. Це електрокардіографи з можливістю дистанційної передачі даних, дефібрилятори, сучасне вентиляційно-распіраторне устаткування, ноші, обладнання для іммобілізації пацієнтів, кисневі блоки та багато іншого. Все це дасть змого бригаді надавати повноцінну медичну допомогу і якісно оглянути пацієнта навіть не доставляючи його до лікувального закладу.


Карети швидких будуть розподілені у лікарські бригади Хмельницького, Кам’янця-Подільського та Шепетівки.

Катерина ГРИЦАЙ.

Фото автора. 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую