ye-logo.v1.2

Хмельницького Леніна пустять з молотка? (ВІДЕО)

Суспільство 3070

А гроші підуть на закупівлю технічного обладнання для солдатів, які борються із терористами на Сході України.

Принаймні такий проект рішення хоче винести на червневу сесію Хмельницької міської ради ініціативна група хмельничан. Пам'ятник Володимиру Леніну, який стояв раніше у парку культури та відпочинку ім. Чекмана, хмельничани повалили ще 21 лютого. Громадськість хотіла здати “вождя” на металобрухт, продати комуністам та навіть зробити з нього пам'ятник Небесній сотні. Останню пропозицію схвалили на сесії міської ради, що викликало невдоволення у громадськості.

“Він знаходиться на збереженні в управлінні зеленого господарства. Пам'ятник – бронзовий і має певну цінність. Якщо не історичну, то ідеологічну для комуністів, – розповідає член Ради Майдану Алім Міщук. – Перш ніж розпиляти його на шматки, потрібно спробувати продати через аукціон. Неважливо, хто його купить. Але вдасться заробити більше 100 тисяч гривень, які дають за нього як за металобрухт. А далі громада вирішить, що робити з коштами: на армію віддати чи побудувати пам'ятник Небесній сотні.”

Хмельницькому міському голові Сергію Мельнику ідея із аукціоном сподобалася, а от здати Леніна на металобрухт – ні.

“Це не вихід. Адже здаватимемо його на металобрухт за однією ціною, а бронзу на пам'ятник Небесній сотні купуватимемо уже за іншою, – коментує міський голова. – Була ідея на місці Затонського поставити пам'ятник Лесі Українки. Тому тоді вирішили “вождя” використати на пам'ятники Лесі Українки та Небесній сотні. Замовимо експертну оцінку, щоб дізнатися його реальну ціну, а потім оголосимо аукціон. Можливо, і знайдеться покупець.”

За попередніми підрахунками Сергія Мельника, попри те що пам'ятник “вождю” не має історичної чи художньої цінності, він може коштувати до 240 тисяч гривень як металобрухт.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую