ye-logo.v1.2

«Ми слухаємо своє партійне керівництво, а навіть не Президента України»

Політика 4443

Так «свободівці» – очільники шести районів Хмельниччини – пояснили своє рішення відмовитися від займаних посад.

Шестеро голів райдержадміністрацій області написали заяви на ім’я Президента про складання з себе повноважень. А саме: Андрій Поліховський (Білогірська РДА), Сергій Білевич (Красилівська РДА), Володимир Барановський (Кам’янець-Подільська РДА), Микола Дорощук (Шепетівська РДА), Ірина Матлаєва (Летичівська РДА), Микола Камінський (Ізяславська РДА).

Четверо з голів РДА у четвер, 13 листопада, прибули до Хмельницького, аби особисто пояснити журналістам причини такого рішення. За їх словами, заяви були написані після того, як ВО «Свобода» заявила про складання повноважень своїми міністрами та головами обласних і районних державних адміністрацій у зв’язку з оголошенням результатів виборів та формуванням нової коаліції.

За словами очільника Білогірщини Андрія Поліховського, різниця між свободівцями та їх попередниками полягає в тому, що вони не ховаються за лікарняними та відпустками, а добровільно йдуть з посад.

Вся відповідальність за долю країни тепер лягає на плечі тих політичних партій, які пройшли до парламенту та створять нову коаліцію, – наголосили «свободівці». Вони ж свою місію на посадах голів райдержадміністрацій виконали, і виконали гідно.

«Сівши у керівні крісла, ми змінили підходи, форми та мораль, – відзначив Володимир Барановський, голова Кам’янець-Подільської райдержадміністрації. – Перестали існувати корупційні схеми, зупинилися побори та хабарництво».

Говорячи про мінуси та плюси перебування на посаді, голова Шепетівської РДА Микола Дорощук, зокрема, відзначив невідповідність старого законодавства та старої системи влади. «Все потрібно ламати, - сказав він. Це важко, але ми це зробимо, не залежно від того, будемо ми надалі на керівних посадах, чи простими громадянами».

З плюсів же Микола Федорович відзначив те, що йому вдалося відновити довіру колективу як до себе особисто, так і до влади.

«Коли я повідомив сьогодні зборах про своє рішення піти з посади, я бачив сльози на очах шепетівчан», - сказав Дорощук.

Андрій Поліховський, Микола Дорощук, Сергій Білевич та Володимир Барановський особисто прибули до Хмельницького, щоб пояснити своє рішення піти з посад голів райдержадміністрацій Хмельниччини. 

Відповідаючи на запитання журналістів, ким бачать себе очільники районів після того, як підуть з посад, всі одноголосно заявили, що без роботи не залишаться, і займатимуться громадською та політичної роботою, зокрема, допомагатимуть військовим, які перебувають на Сході, у зоні АТО, продовжать свою політичну кар’єру тощо.

Що ж до можливості залишитися на посаді, якщо таке буде запропоноване Президентом України, то подібне «свободівці» відкидають. Вони вважають недоречним перебування у керівних кріслах, оскільки народ обрав до парламенту представників інших партій.

За словами Володимира Барановського, якщо залишиться на посаді хтось один зі «свободівців», або п’ятеро на всю Україну, то вони все одно не матимуть важелів впливу на законодавчу владу, оскільки уряд формується іншими політичним партіями. А в громадах люди не будуть розрізняти, чи це «Свобода», чи хтось інший. І людям не доведеш, що політична лінія влади зовсім не така, яку сповідує ВО «Свобода». І тоді це буде позначатися на іміджі партії.

«Жоден з нас не рвався на ці посади. Ми виконали рішення нашої політради – йти у владу, – додав Володимир Барановський. – Був скрутний час, і потрібно було продовжувати втілювати ті ідеали, які закладалися на Майдані. Ми рішення партійної дисципліни виконали. Партійної дисципліни ми дотримуємося і сьогодні. Нам скажуть – ми жодного дня не будемо триматися за це крісло. Бо ми слухаємо своє партійне керівництво, а навіть не Президента України».

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую