ye-logo.v1.2

Дебати по-хмельницьки

Суспільство 3112

Студенти різних українських вузів змагаються у нашому місті у вмінні дискутувати.

 У другому Всеукраїнському дебатному турнірі «Маю право», який стартував сьогодні у нашому місті, бере участь 20 команд. Вони представляють Харків, Київ, Чернівці, Івано-Франківськ, Дніпропетровськ та Хмельницький. Честь нашого міста захищають студенти Хмельницького університету управління та права, кооперативного інституту та навіть школярі – учні колегіуму № 16.
Протягом двох днів учасники турніру демонструють, наскільки вони обізнані у сфері захисту прав людини, ерудовані та активні, як вони уміють слухати інших та доводити власну думку.
Турніру передувала ретельна підготовка. Наприклад, судді, а вони теж з’їхалися з різних куточків України, понад чотири години дискутували над темами, перш ніж запропонувати їх дебатерам. До речі, Хмельницький турнір відрізняється від інших тим, що тему у кожному раунді учасники дізнаються лише за 15 хвилин до початку дебатів, що значно ускладнює завдання.


«Участь у дебатах вчить переконувати людей, розвиває ораторські здібності, допомагає розуміти свої можливості, володіти своїм розумом, - розповідає голова організаційного комітету турніру Андрій Іваницький. - Наприклад, мені це допомагає доводити чиновникам користь якось проекту, наприклад, що у місті потрібно встановити шафу для буккросингу».
«Серед моїх знайомих є багато адвокатів, які брали участь у дебатних турнірах. Коли вони виступають на судових засіданнях, їхня промова – це зоряний час, у залі усі «прокидаються», уважно слухають. А один колега має найвищі гонорари в одній престижній іноземній фірмі завдяки своїм ораторським здібностям», - каже головний суддя турніру Кирило Кожемякін.


Сьогодні відбулося три раунди турніру. Завтра після четвертого раунду визначаться півфіналісти і фіналісти, серед яких судді оберуть найкращих ораторів.
Нагадаємо, що ініціатором змагань є Ліга студентів Асоціації правників України у Хмельницькій області, громадська організація «Молодіжний вибір», відділення Асоціації правників України у Хмельницькій області.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую