ye-logo.v1.2

У Нетішині збудують сміттєпереробний комлекс

Суспільство 2520
Проект сміттєпереробного комплексу вже є, ділянка під забудову виділена, тепер треба знайти інвесторів
Проект сміттєпереробного комплексу вже є, ділянка під забудову виділена, тепер треба знайти інвесторів. Фото: provce.ck.ua

Ділянка під забудову переробного підприємства виділена в натурі, усі громадські слухання відбулися, залишилося затвердити рішення громади на сесії міськради і визначитися з інвестором.

У Хмельницькій області функціонує сім перевантажених сміттєзвалищ, які знаходяться у критичному стані. Серед них полігон у Нетішині.

За словами міського голови Нетішина Олександра Супрунюка, протягом останніх семи років точаться розмови про виділення землі під сміттєпереробний комплекс, але тільки зараз пішли зрушення у цьому питанні.

“Побудова сміттєпереробного комплексу — нагальна проблема. Були протести від жителів села Бадівка. Їхнє село знаходиться поряд з існуючим сміттєзвалищем. Років п'ять тому вони перекривали дорогу, - говорить Олександр Супрунюк. - Атомна станція презентувала проект майбутнього комплексу, але це все довго йшло лише на розмовах. І ось нарешті нам вдалося виділити майже 7 гектарів землі за межами населеного пункту ”.

Під час першого громадського обговорення було одобрено проект, запропонований атомною станцією. Вчора відбулося ще одне громадське слухання.

“Узгоджений проект досить енергозатратний. До нас під'їжджало вже кілька потенційних інвесторів, але для них головне, щоб була виділена земля. Побудовою сміттєпереробного комплексу у Нетішині цікавилися японці та австрійці, - додає міський голова. - Наразі у нас є всі необхідні документи на руках. Виділення ділянки під комплекс буде винесено вже на найближчу сесію міської ради. Наступний крок — знайти інвесторів”.

Нагадаємо, у Хмельницькому питання побудови сміттєпереробного заводу відкрите уже протягом багатьох років. До програми "Чисте місто", в рамках якої мав бути побудований завод, Хмельницький увійшов ще у 2011 році. 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую