ye-logo.v1.2

Сім сміттєзвалищ Хмельниччини - у критичному стані

Суспільство 3971
Сміття з Хмельницького скидають на полігоні під Олешином.
Сміття з Хмельницького скидають на полігоні під Олешином.. Фото: з архіву

Усього в області функціонує 843 сміттєзвалища та полігони.

Мешканцям Хмельниччини скоро не буде куди дівати сміття. Зменшити кількість відходів можна завдяки його роздільному збору та сортуванню. А ще – завдяки зростанню рівня інформованості населення щодо екологобезпечного поводження з побутовими відходами. За словами в.о.начальника Державної екологічної інспекції у Хмельницькій області Святослава Савицького, розв’язання ситуації у цій сфері потребує ефективних цілеспрямованих дій у рамках єдиної державної політики.

«Питання поводження з побутовими відходами є на часі дуже актуальним, адже Україна посідає одне з перших місць у світі за масштабом, гостротою та складністю проблеми відходів», - зазначив директор Департамету екології та природних ресурсів Хмельницької обладержадміністрації Сергій Вавринчук.

Як повідомляють у прес-службі Держекоінспекції, на території області розміщено 843 сміттєзвалища та полігони. У Хмельницькому, Кам’янці-Подільському, Нетішині, Старокостянтинові, Славуті та у Полонському і Дунаєвецькому районах функціонують перевантажені полігони, які знаходяться у критичному стані. Минулого року уже було рекультивовано шість полігонів. Лише п’ять із 21 полігону міст обласного підпорядкування та райцентрів мають проектну документацію, а на 20 полігонів оформлено паспорти місць видалення відходів.

Будівництво сміттєпереробного заводу на Хмельниччині, який мав би вирішити проблему з відходами, так і не розпочато. Упродовж кількох років про це часто згадували посадовці, та питання ймовірно надовго «зависло» в повітрі.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую