ye-logo.v1.2

Грузин, італієць та українка стали головними героями опери в Кам’янці-Подільському

Культура 3719

Третього липня в місті стартував дев’ятиденний фестиваль оперного мистецтва та класичної музики “Опера в мініатюрі”.

Відкрила цикл заходів постановка всесвітньовідомої драми Джакомо Пуччіні “Tosca”. Під відкритим небом у центрі Старого міста кам’янчани та гості упродовж трьох годин насолоджувалися мистецьким співом та грою основних акторів: грузина Отара Накашідзе, італійця Емануеле Сервідіо та кам’янчанки Олени Лютаревич.

“В основі сюжету - кохання, яке закінчується трагічно, адже відома співачка Флорія Тоска, закохана в художника Маріо Каварадоссі, після його страти кидається з даху замку. Та лейтмотивом опери є боротьба за свободу, що дуже актуально для нас сьогодні” – розповідає Олена Лютаревич, яка виконала роль головної героїні.

Важливу роль зіграло й місце проведення опери: відкритий майданчик просто неба з виглядом на Стару фортецю та захід сонця замінили будь-які декорації.

“Ті емоції, які я отримала під час опери просто необхідні сьогодні, адже люди настільки втомилися від поганих новин та війни, що потрібно хоча б на деякий час згадати про речі духовні, про високе мистецтво, яке робить нас сильнішими ” - ділиться враженнями Вікторія, яка приїхала з Шепетівки.

Окрім постановки відомої опери “Tosca”, в рамках фестивалювідбудеться ще низка заходів оперного мистецтва.

“Четвертого липня естафету переймають діти, які ставитимуть “Козу Дерезу”, п’ятого – благодійний концерт за участю гітаристів та бандуриста, вечір танго. В рамках фестивалю оперного мистецтва та класичної музики відбудеться Перший Відкритий Міжнародний конкурс вокалістів, склад незалежного журі якого охоплює широку географію – Грузія, Італія, Польща, Бразилія, Україна” – розповідає організатор фестивалю Інга Лютаревич.

Завершить “Оперу в мініатюрі” гала-концрт, який відбудеться 11 липня на міській водоймі. Своє мистецтво поціновувачам музики продемонструють Отар Накашідзе (Грузія), Емануеле Сервідіо (Італія), Степан Дробіт, Елеонора Паронян, Олег Котюк, Олена Лютаревич, Оксана Томків, Мирослава Слєсар (Україна), Академічний симфонічний оркестр Хмельницької філармонії.

 

Автор Ірина ГРІШИНА,

Фото автора. 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую