ye-logo.v1.2

Гурт «Синтез DNK» подарував хмельничанам новий альбом і теплі емоції

Культура 3096

На знак презентації платівки музиканти відіграли двогодинний концерт.

Так хочеться, щоб вони виступали у затишному концертному залі, де ніщо не відволікало б від пісень та емоцій, які їх породжують. Та навіть у барі, де не всі уважно слухають, а частина глядачів – їсть, п'є і галасує, навіть у таких умовах вони створили неповторну атмосферу і донесли тим, хто слухав, свою творчість, глибоку і яскраву, до якої долучився справжній талант, великий розум і щире серце...
Хмельницький гурт «Синтез DNK» презентував свій перший альбом. З цього аж ніяк не випливає, що гурт зовсім нещодавно утворився. Надія та Валерій Телеховські виступали акустичним дуетом чи з сесійними музикантами ще з 2003 року, тому хмельницькі рокери-старожили добре знайомі з їх творчістю.

Валерій Телеховський грає на флейті, клавішах і губній гармошці.

Та кілька років тому гурт зазвучав по-новому. До голосу і акустичної гітари Надійки, клавіш і флейти Валери приєдналися барабани (Борис Ковальський), електрогітара (Антон Горбатюк) і бас-гітара (Володимир Бомк). Були створені нові пісні, а старі – набули нових відтінків. Таким чином виник перший повноцінний альбом на фізичному носії (до цього гурт записав сингл, демо і бутлег). Платівка «Мій милий», що носить назву однієї з пісень, містить п'ять нових композицій і дві, що увійшли у сингл «Янголи».

Антон Горбатюк (електрогітара), Володимир Бомк (бас-гітара) і Борис Ковальський (ударні).

Усі пісні із нового альбому, а також багато інших, почули хмельничани, які завітали у гастро-бар «Чураско» на двогодинну презентацію платівки. Музиканти трохи розповідали про пісні та історію їх виникнення.
«Пісня «Лелека» присвячена моїй матері, – розповідає фронт-вумен гурту Надія Телеховська. – Вона довго була за кордоном на заробітках, і вже ось-ось мала повернутися. І коли я так сильно чекала на її повернення, написала пісню».
А пісня «Застиглі дні» – це реакція на події у країні, вона складається із тексту, музики і болю:

«Може хтось вважає, що все це насправді гра,
і що нічого не зможе здолати силу,
та ось твоя душа, твоя душа жива,
вона угору летить красиво...»

 

 Глядачам пощастило почути зовсім нову пісню «Глибина», яка вперше виконувалася на публіці, а ще – отримати калейдоскоп емоцій, сумних, веселих, ніжних, теплих.

Читайте також інтерв'ю учасників гурту "Синтез DNK", в якому вони розповідають про виникнення колективу, формування сучасного складу та новий альбом.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую