ye-logo.v1.2

Вакцинація проти поліомієліту: кому робитимуть щеплення і де беруть вакцину

Здоров'я 2677
Третій раунд вакцинації триватиме два тижні
Третій раунд вакцинації триватиме два тижні. Фото: rian.com.ua

Поліомієліт часто викликає пожиттєвий параліч і може призвести до загибелі дитини.

З 25 січня розпочався третій раунд додаткової вакцинації проти поліомієліту. За словами головного епідеміолога Хмельницької області Олександра Мирного, загалом медики області планують вакцинувати 135 225 тисяч дітлахів, 82 579 — віком від двох місяців до 6 років і 52 649 від 6 до 10 років.

Як зазначають у Держсанепідслужбі, рівень охоплення вакцинацією в Україні є найнижчим за останні 20 років. Спалаху поліо у будь-якій країні можна запобігти лише у тому разі, якщо вакцинацією охоплені не менше 95% дітей.

“Вакцина, яку використовують для зупинення спалахів поліомієліту та досягнення високого рівня захисту дітей, є абсолютно безпечною, перекваліфікована ВООЗ, має сертифікацію відповідності вимогам належної виробничої практики. Вакцина, яка застосовується, вироблена у Франції. Вона не має побічних ефектів, її використовують у всьому світі. Впродовж останніх 20 років ця вакцина врятувала 5 мільйонів дітей від хронічного паралічу, спричиненого вірусом поліо”, - зазначає головний спеціаліст епідеміологічного відділу Хмельницького міськрайонного управління Держсанепідслужби у Хмельницькій області Тетяна Вовк.

В Україні на початку 90-х років було проведено кілька раундів масової вакцинації дітей, однак через те, що протягом останніх років вакцинування було вкрай низьким, вірус знову в нашій країні, й уже є випадки паралічу. У вересні минулого року Міністерство охорони здоров’я України повідомило про те, що два випадки інфікування вірусом поліо були підтверджені у регіональній референтній лабораторії ВООЗ. Дві дитини (одна – віком 4 роки, друга – 10 місяців) з Закарпатської області не мали щеплень та отримали паралітичну форму поліомієліту.

Планується, що третій раунд вакцинації триватиме два тижні, але зважаючи на епідситуацію із захворюваністю на грип та ГРВІ в країні, його тривалість може бути подовжено. У Міністерстві зауважують, що епідемічні процеси стосовно грипу та ГРВІ не є протипоказанням для впровадження вакцинації проти поліомієліту.

Коментарі:

МРТ КТ Хмельницький 18.05.2017 22:43

https://xn----ttbeqkc.xn--j1amh/ Медичний центр МРТ КТ Ультрадіагностика 0671200165 або 654065

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую