ye-logo.v1.2

Футбол. "Подільське дербі": два голи, три вилучення, фаєри та... нічия (ФОТО+ВІДЕО)

Спорт 3887

Хмельницьке "Поділля" та вінницька "Нива" не виявили переможця в матчі чемпіонату України з футболу серед аматорів.

 У Хмельницькому, напередодні Великодня, знову був великий футбол. Та й такий, який давно серед вболівальників назвали "подільським дербі". Матчі хмельницького "Поділля" та вінницької "Ниви" завжди були принциповими, безкомпромісними та емоційними. Цей поєдинок не став винятком. З 1960 по 2010 команди (потім їхні шляхи не перетиналися) зіграли 62 матчі, у них 16 разів перемогу святкували хмельничани, 25 разів перемагали вінничани ще 21 матч завершувався внічию. І ось... 22 нічия в історії та перше залікове очко для хмельничан у нинішній першості аматорів.

Вже на 7 хвилині матчу Володимир Кучер, після розіграшу кутового, міг вивести "Ниву" вперед у рахунку, але "Поділля" від голу врятував Манук Восканян. А ще через 7 хвилинвже хмельничани могли відкривати рахунок , але Кирило-Ілля Бабак з семи метрів пробив головю вище воріт. Та на 26 хвилині матчу сталося те, на що навряд чи хтось сподівався. Ні господарі, ні гості. Арбітр вилучив з поля хмельничанина Михайла Орошкевича за те, що той лежачи вдарив ногою суперника. "Поділля" залишилося вменшості... І, що, найцікавіше, почало краще грати!

Фанати "Поділля" на початку матчу проти вінницької "Ниви" підняли до гори білі та сині надувні кульки.

Спочатку Владислав Гресь на 33 хвилині матчу міг забивати, але його удар прийшовся поруч зі стійкою. Але через хвилину те, що не вдалося капітану "Поділля", зробив Ян Морговський. Він вдало відкрився для пасу, який отримав від Бабака, та одразу пробив з лінії воротарської, забивши перший гол не лише у матчі, а й в чемпіонаті. Згодом подвоїти рахунок міг і Віталій Костишин, але його удар був вище воріт.

Для голкіпера "Ниви" гол від Яна Морговського став першим у нинішній першості аматорів.

Хмельничани намагалися грати швидко та результативно. Щоправда, з останнім не завжди виходило.

На почаку другого тайму Андрій Ліповуз втратив нагоду збільшити перевагу, пробивши головою над поперечиною. Та вінничани відповіли таким же небезпечним та неточним ударом у виконанні Максима Яськова. Утім, на 56 хвилині Яськов реабілтувався сповна. Обігравши декількох гравців "Поділля" він увірвався у штрафний майданчик хмельничан та пробив у дальній від Восканяна кут - рахунок став 1:1.

Кирило-Ілля Бабак не лише став автором гольвого пасу, а й міг сам забити у ворота вінницької "Ниви".

Костянтин Степанюк з "Поділля" не боявся йти в обіграш суперників.

Здавалося, що "Нива", яка грала в більшості, ось-ось дотисне господарів. І поки її фанати палили димові шашки та фаєри на СК "Поділля", вінничани примудрилися вирівняти склади команд. Сергій Бондарчук грубо зіграв проти Андрія Богославського та зробив жовту картку, яка для нього була вже другою в матчі, а тому рефері, разом із "гірчичником", дістав і червону картку. Далі ж матч був фактично без моментів, але боротьбою на кожному клаптику поля. Та черговий вибух емоцій стався на 81 хвилині, коли в бротьбі за м’яч Яськов ногами врізався в голкіпера "Поділля" і... футболіст "Ниви" побачив другу в цьому матчі для себе жовту картку, залишивши вже вінницьку команду в меншості.

Андрій Богославський хоч і захисник, але не раз підключався до атак "Поділля".

Андрій Джурко, вийшовши на заміну в другому таймі, непогано влився у гру.

Владислав Гресь, як справжній капітан, наприкінці поєдинку вів "Поділля" вперед - в атаку.

Часу реалізувати більшість у гравців "Поділля" було не багато. Та й злива, яка розпочалася, не давала можлвості розіграти до вірного свої комбінації. А тому кінцівка матчу видалася доволі напруженою з купою порушень правил з боку гравців обох команд. І як хмельничани не намагалися влаштувати останній штурм на ворота Євгена Сослюка, виграти цей поєдинок їм не вдалося. Отож, у "подільському дербі" нічия 1:1.

Хмельничани намгалися вирвати перемогу над вінницькою "Нивою", але... нічия 1:1.

Свій наступний матч хмельницьке "Поділля" в чемпіонаті України серед аматорів проведе 8 травня на Рівненщині, де зіграє з бронзовим призером минулого року "ОДЕКом" із Оржіва. 

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую