ye-logo.v1.2

У Хмельницькому урочисто відзначили перший випуск спецпризначенців, яких готували інструктори НАТО

Суспільство 6813

29 бійців тепер самі зможуть навчати військовослужбовців у навчально-тренувальному центрі Сил спецоперацій.

 На території 8 окремого полку спеціального призначення у Хмельницькому сьогодні, 14 травня, відбувся перший випуск інструкторів навчально-тренувального центру Сил спеціальних операцій. Бійців готували півроку в рамках програми Об’єднаної багатонаціональної групи (США, Литва, Латвія, Естонія).

Набирали на курс близько 150 військовослужбовців, однак до кінцевого терміну навчання дійшли не всі: сьогодні випустили 29 бійців, більшість з яких стане інструкторами. Військові кажуть, випуском перших інструкторів закладається фундамент нової школи підготовки спецпризначенців.

«Шість інтенсивних місяців підготовки і сьогодні в строю – найсильніші і найпідготовленіші бійці спецназу. В умовах війни ми прийняли непросте рішення про створення у стислі терміни Сил спецоперацій і послідовно реалізовуємо поставлені завдання. Але без допомоги і безпосередньої участі в проекті наших закордонних друзів ми б не досягли таких результатів», - сказав начальник Генштабу - Головнокомандувач Збройних Сил України генерал армії України Віктор Муженко.

Завершився перший курс для майбутніх інструкторів

«Бути частиною Сил спецоперацій – це складно. Ви мусите гордитися тим, що змогли це зробити. Шість місяців тому курс розпочався зі 150 кандидатами, лише 109 осіб змогли пройти попереднє оцінювання, однак закінчили його 29 бійців, готових до роботи в якості інструкторів», - зауважила воєнний аташе США полковник Керол Нортруп.

На урочистості прибули начальник Генштабу Віктор Муженко і керівник ССпО Ігор Луньов

За словами випускників, було набагато важче морально, ніж фізично. Однак все було цікаво і динамічно. Та й проблеми з мовним бар’єром вирішились швидко.

Головними завданнями випускників буде залежати ступінь підготовленості інших спецпризначенців

«Курс побудований на тому, що систематично і послідовно не дають їсти, спати і постійно дають фізичні навантаження. Якщо ви морально переборюєте себе, то цей курс пройдете. Спочатку були проблеми у розумінні інструкторі, які говорять англійською, та потім стало легше», - розповідає боєць з позивним «Семен».

Випускників привітало армійське керівництво 

Програму розробляли за стандартами НАТО, до випуску дійшло близько 20 відсотків. Спецпризначенці запевняють, що таких результатів вдалось досягти завдяки особливій мотивації – якнайшвидше перемогти у війні на Сході.

Урочистості відбувались на плацу 8 окремого полку спецпризначення

«Це перший такий курс в Силах спецоперацій, тому були певні проблеми, особливо з переорієнтацією особового складу на нові формати і методи підготовки. Другий буде набагато легшим», - переконаний начальник навчально-тренувального центру Сил спеціальних операцій, позивний «Оріон».

Завершили курс найбільш стійкі військовослужбовці

Керівники кажуть, що бійці, які завершили курс, - найбідготовленіші спецпризначенці

На урочистості з нагоди першого випуску прийшли також воєнні атташе США, Латвії, Литви, Естонії, командувач ССпО Ігор Луньов, командири частин спеціального призначення та представники обласної та місцевої влади.

Представники влади теж привітали випускників

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую