ye-logo.v1.2

У Хмельницькому святковий флешмоб перетворився на вшанування пам'яті жертв Бабиного Яру

Суспільство 2036

75-ті роковини Бабиного Яру співпали із 450-тою річницею з часу надання Хмельницькому Магдебурзького права.

Сьогодні, 29 вересня, Хмельницький відзначає ювілейну 450-ту річницю з часу надання місту Магдебурзького права. З цієї нагоди головне територіальне управління юстиції у Хмельницькій області ініціювало проведення флешмобу на майдані Незалежності. Участь у ньому мали взяти студенти-правники найбільших "вишів" нашого міста. Та, організатори забули, що у цей день вся Україна вшановує пам'ять жертв Бабиного Яру. Цьогоріч 75-ті роковини трагедії.

“Сьогодні ми відзначаємо 450 років, з того часу, коли нашому місту надали Магдебурзьке право. Управління юстиції ініціювало дуже цікавий захід — флешмоб, який раніше не проводився. Зібрали студентів-правників з вузів нашого міста, які навчаються на юридичних факультетах”, - каже студентка Анна Царук.

За її словами, хлопці з дівчатами мали вишикуватись таким чином, щоб утворити форму серця, в середині якого напис - “450 років Магдебурзькому праву”.

Студенти разом із викладачами займали свої місця

13.00. Майдан Незалежності. Студенти правники із Хмельницького університету управління та права, Національної академії Державної прикордонної служби України ім. Б. Хмельницького, Хмельницького інститут МАУП та Хмельницький інститут ВМУРЛ «Україна» починають сходитись на флешмоб. Лиш за пів години до них вийшов начальник головного територіального управління юстиції у Хмельницькій області Віктор Худняк і сповістив новину, що флешбому не буде.

Флешмоб перенесли на інший день

“Ми сьогодні мали організувати флешмоб. Але 29 вересня співпало з трагічною датою. Ми просимо вибачення, бо коли ми організовували захід, не знали про такі події, які будуть в Києві. Просимо вас прийти вас наступного тижня, виберемо дату і обов'язково проведемо флешмоб”, - зазначив Віктор Худняк.

Пообіцяв, що проблем у студентів з парами, які пропустили, не буде. А усіх хто зібрався, закликав хвилиною мовчання вшанувати пам'ять жертв Бабиного Яру.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую