ye-logo.v1.2

Де буде головна ялинка Хмельницького, і що робить міський голова під музику «Metallica» та «Rammstein»

Суспільство 10799
Симчишин: На новорічно-різдвяні свята готуємо для хмельничан та гостей міста кілька сюрпризів.
Симчишин: На новорічно-різдвяні свята готуємо для хмельничан та гостей міста кілька сюрпризів.. Фото: з архіву редакції

Про рік своєї роботи на посаді міського голови Олександр Симчишин звітував чи не на усіх можливих інформаційних платформах: на сайті міської ради, в ефірах телеканалів та на зустрічах із хмельничанами.

Першим свій звіт він озвучив у нас, на сайті «Є» у прямому ефірі. Тоді чимало запитань прозвучало від наших журналістів, а ще стільки ж задавали читачі сайту через соцмережі та електронну скриньку.
На частину із них, такі як реформа транспортної мережі, оцінка роботи комунальників, проблему сміття та інші, міський голова відповів.

Ті, які були озвучені поза ефіром, ми передали Олександру Симчишину. Ви, шановні читачі, запитували про системи опалення та водовідведення, про заміну стовпів та зміни в сфері опіки над дітьми, про Діда Мороза і новорічну ялинку, про музику і заміну табличок із назвами вулиць… Частину відповідей ми отримали і пропонуємо вам.

Валентина: Де цього року буде головна ялинка?

О.С.: Головна ялинка, як і усі святкові заходи, новорічно-різдвяні ярмарки будуть відбуватися на оновленому майданчику біля кінотеатру Шевченка. Готуємо для хмельничан та гостей міста кілька сюрпризів. Крім того, ялинки будуть і в інших місцях.

Валентина: То хто ж, врешті має Бути в садочках на свято: Дід Мороз, чи святий Миколай?

О.С.: Рішення стосовно цього повинні ухвалювати батьки, батьківські комітети.

Валентина: Чому у школах немає підручників 4, 7 клас?

О.С.: З міського бюджету кошти на придбання підручників виділені вчасно. Однак цьогоріч Міносвіти визначило як суб'єкти придбання безпосередньо кожну школу окремо, а не управління освіти. Через це видавництва не встигали надрукувати вчасно. Тому є затримки по більшості шкіл. Загалом забезпечення орієнтовно 88%. Наступного року просимо Міносвіти дати можливість закупити через управління освіти. Ми готові зробити це в липні-серпні.

Андрій: Яку музику слухає міський голова?

О.С.: Я люблю слухати музику. Ще зі студентських років дуже багато письмових завдань робив у навушниках. Мені музика допомагала. Навіть коли дисертацію писав, то одягав навушники, вмикав Linkin Park», «Metallica» та «Rammstein» і писав. Мене це надихало. І досі слухаю ці групи, а також «System of a Down», «Cranberries». З українсько музики слухаю «Океан Ельзи», старі альбоми Скрябіна, часів до Помаранчевої революції, Плач Єремії, Мандри. Інколи вмикаю класичні речі: саундтреки, які написав Hans Zimmer наприклад до фільмів «Гладіатор», «Законослухняний громадянин», «Пірати Карибського моря». Особливо люблю саундртеки слухати в п’ятницю, після роботи.

Олександр: Як ви ставитеся до Закону про квоти і чи достатньо його для того, щоб привити любов до українського українцям?

О.С.: Звичайно, одного закону замало, бо потрібна законодавча база, яка б допомагала бути конкурентноздатними українським виконавцям та культурі. Це державні програми підтримки, стипендії, гранти, пільгові програми для запису кліпів, музики… те ж саме стосується і фільмів. Будь-яка держава повинна займатися протекціонізмом як в економіці, політиці, так і в культурі. Бо здоровий і правильний протекціонізм потрібний. Головне, аби це не перетворилося в якісь дурні речі, щоб під приводом квотування не ставили україномовну, але «брєдову», попсову музику, аби це не дійшло до шароварщини.

Повну версію ефіру з міським головою Олександром Симчишиним можна подивитися за цим посиланням. 
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую