ye-logo.v1.2

"Новатор-2-Прикордонник" - "Екодім": за крок до сенсації

Спорт 3349

Хмельницькі волейболісти зіграли матч проти лідера вищої ліги чемпіонату України з волейболу.

Волейбольний клуб "Екодім" з Вінниці ще не програвав жодного матчу. Навіть у попередніх семи матчах не програв жодної партії! Саме з такими показниками вінничани і прибули на матч до Хмельницького, де зіграли з "Новатором-2-Прикордонником".

Хмельничани, завдяки тому, що в Суперлізі цього вік-енду немає матчів, змогли задіяти в цій грі декількох гравців, які з’являються на майданчику в складі "Новатора": Максима Турика, Михайла Главчука, Владислава Ємельянчика та Ярослава Ковальчука. І часом саме ці волейболісти неабияк допомагали дублюючому складу "Новатора" "битися" на рівних із "Екодімом".

У першій партії хмельничани (у червоному) впевнено переграли "Екодім" з Вінниці

Вже початок першої партії став дещо несподіванним. "Новатор-2-Прикордонник" якось легко захопив ініціативу та зміг піти у 5 очковий відрив. Складалося враження, що гості ніяк не можу зрозуміти, що матч вже триває. А на другу технічну перерву команди пішли за рахунку 16:7 на користь хмельничан. До завершення партії ситуація на майданчику мало чим змінилася. "Новатор-2-Прикордонник" впевнено довів сет до логічного завершення, вигравши 25:15.

Вінничани не раз пропускали удари крізь блок 

Ярослав Ковальчук (№12), який немає достатньої практики в Суперлізі в складі "Новатора", зіграв за дублерів у вищій лізі

Зовсім іншою була гра в другій партії. Волейболісти "Екодіму" почали діяти агресивніше в нападі, а тому час від час виходили вперед у рахунку. Хмельничани ж не здавалися і не відпускали суперника. Навіть змогли піти у триочковий відрив.Та ближче до завершення партії пішла гра нервів. Помилки, апеляції до арбітрів, напруга... І переможця визначали довго. Вінничанам вдалося вирвати перемогу з рахунком 25:27 та зрівняти його в матчі - 1:1.

Михайло Главчук (№2) заробив "Новатору-2-Прикордоннику" чимало очок у грі проти команди "Екодім"

У третій партії знову переконливішими виглядали саме господарі. Вони швидко набрали 8 очок, тоді як "Екодім" лише три. Та згодом збільшили свою перевагу, випереджаючи вінничан на сім м’ячів. Такого запасу "Новатору-2-Прикордоннику" вистачило, щоб виграти чергову партію з рахунком 25:18 та наблизитися до сенсації - перемоги над вінничанами.

Та в четвертій партії волейболістам "Екодіму" відступати було нікуди. Вони пішли в ва-банк і доволі швидко створили собі комфортний рахунок. Хмельничани виглядали розгубленими. І, щоб підбадьорити гравців, на майданчик в якості гравця вийшов тренер команди Віталій Сосимович. Утім, і це не врятували господарів від поразки - 15:25, і рахунок у матчі став 2:2.

Емоцій в матчі хмельничан було чимало

"Екодім", хоч і лідер чемпіонату, але в Хмельницькому мав чимало проблем

Долю матчу вирішували в 5 партії

Усе вирішувалося на тайм-брейці. І наче початок для господарів видався непоганий - вони вели з рахунком 3:1. Та наставник "Екодіму" одразу взяв тайм-аут, після якого його команда почала грати краще. Вінничанам вдалося повести в рахунку та зберігати перевагу в два очки до самого завершення. Щоправда, віддати належне волейболістам "Новатора-2-Прикодонника", вони билися до останнього, навіть вели в рахунку 16:15, але... "Екодім" все таки виграв цей сет 16:18 і весь матч - 2:3.

Хмельницька команда хоч і програла, але здоубла 1 очко

Утім, хмельничани стали першою командою, яка в цьому сезоні відібрали очки в "Екодіма", який продовжує лідирувати в чемпіонаті. "Новатор-2-Прикордонник" так і залишився на 8 місці.

Вже 4 грудня хмельничани вдома зіграють з одеським "Заваіром", який сьогодні в Хмельницькому переграв "Родничок-Колос" з Новоселиці 3:0. Початок матчу в ФОК "Новатор" о 12.00.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую