ye-logo.v1.2

Екс-міліціонер, якого за дебоширство зняли з поїзда у Хмельницькому, тепер погрожує свідкам по телефону

Суспільство 3434
Трьох чоловіків зняли з потяга
Трьох чоловіків зняли з потяга. Фото: з архіву

Жінки кажуть, їхні особисті дані розголосили поліцейські.

На залізничному вокзалі у Хмельницькому вчора, близько 20 години, з поїзда Київ-Рахів, через хуліганство поліцейські зняли трьох пасажирів, серед яких екс-міліціонер. Про це на своїй сторінці у соцмережі Фейсбук написала одна із свідків події, Людмила Белопольська. За словами пасажирки поїзда, тепер порушники їй та іншим свідкам телефонують з погрозами, бо поліцейські «злили» їхні особисті дані.

Людмила Белопольська розповіла, що чоловіки бігали по вагону, погрожуючи один одному ножем, голосно, нецензурно лаялись, лякали пасажирів. Вони не реагували на зауваження провідника і пасажирів поїзда. А після того, як вона і ще одна пасажирка підписали акт про правопорушення, їм позвонили затримані з погрозами.

«Наші особисті дані розголосили поліцейські, які їх затримали. До речі, один з дебоширів колишній міліціонер», - написала жінка.

Речник патрульної поліції Хмельницького підтвердив, що з поїзда зняли трьох чоловіків, серед яких колишній міліціонер, майор на пенсії. Порушників вже відпустили, вони усі з Яремча.

«Підозрюваний чи затриманий має право ознайомитися з усіма матеріалами справи. Це 268 стаття КУпАП. Телефон – це конфіденційна інформація, але в поясненні, яке пише особа, вона вказує дані про себе і дає згоду на обробку цих даних. А з цими матеріалами має право ознайомитися затриманий. От така колізія», - прокоментував Роман Мартинюк.

За його словами, надійшла скарга на дії працівників поліції від начальника поїзда, якому теж телефонував один із порушників, колишній міліціонер.

«Порушення в діях працівників поліції немає, вони повинні були надати матеріали справи на вимогу затриманого. Зараз на порушників склали адмінматеріали за статтею 178 КУпАП (поява у громадських місцях у п'яному вигляді), вони мають сплатити штраф», - додає речник поліції.

Тим часом свідки просять допомогти їм і бояться за своє здоров’я. За словами Людмили Белопольської, в них прийняли заяву про розголошення особистих даних і погрози.

«Ми позвонили на "гарячу лінію ". В нас прийняли заяву про розголошення особистих даних і погрози. Але наші особисті дані, телефони і адреси, вже є у правопорушників. Просимо допомоги і підтримки», - написала жінка у Фейсбуці. 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую