ye-logo.v1.2

Діти жінки, яку насмерть збив начальник Держекоінспекції області Гуменюк, вимагають 300 тисяч гривень компенсації

Кримінал 4314

Відбулося перше судове засідання у справі.

Ще у 16 жовтня 2014 року у центрі Хмельницькому позашляховик збив літню жінку. ДТП сталася на перехресті вулиць Володимирської і Соборної. Як виявилось, тоді за кермом автомобіля “Nissan X-Trail” був начальник Державної екологічної інспекції Хмельницької області Віталій Гуменюк. Постраждала - 81-річна Євгенія Слищук, мешканка Хмельницького району, загинула на місці події.

Довгий час Гуменюк проходив у справі не як підозрюваний, а як свідок. Лише у листопаді минулого року йому оголосили про підозру. Справу порушили за частиною 2 статті 286 «Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами» Кримінального кодексу України. Стаття, у якій підозрюють посадовця, передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Сьогодні, 20 лютого, відбулося перше судове засідання у справі еколога. На суд з'явився сам підозрюваний і один із синів загиблої жінки Олексій Слищук.

Олексій Слищук чекає справедливого рішення суду

“Горе для нашої сім'ї сталося у 2014 році. До сьогодні все тягнеться. Було вже декілька експертиз. На засідання суду я приїхав із закордону. Ми обоє з братом працюємо в інших країнах. Думав, справу можна розглянути і без нас, але захист Гуменюка відмовився проводити засідання за нашої відсутності. Я сподіваюсь на суворе і чесне покарання”, - зазначив син загиблої жінки Олексій Слищук.

На суд не з'явилися свідки

Разом із братом вони хочуть, щоб Віталій Гуменюк компенсував їм 300 тисяч гривень моральної школи. Матеріальну шкоду — 100 тисяч гривень, посадовець виплатив синам відразу після інциденту.

“Відразу після похорону нам відшкодували гроші за пам'ятник, катафалк, поминки, ми з братом їхали з-за кордону. Це було 100 тисяч гривень матеріальної шкоди. Ми підписали заяву про те, що не маємо матеріальних претензій. Тоді він хотів, щоб ми написала розписку і про відшкодування моральної шкоди. Але ми цього не зробили”, - додає потерпілий.

Суддя переніс справу на березень

Віталій Гуменюк свою вину повністю заперечує. За його словами, він уже шостий рік поспіль займає посаду начальника Держекоінспекції в Хмельницькій області, попри те, із 2015 року пенсіонер.

“Я повністю вину свою заперечую. Покази давати буду після дослідження всіх доказів у справі. Заперечую і позов на матеріальну шкоду”, - заявив Гуменюк в залі суду.

Віталій Гуменюк заперечує свою вину

На засідання не з'явився жоден із свідків. Натомість, захисники Гуменюка винесли на розгляд суду ще двох додаткових свідків та письмові докази, які раніше у справу не входили. Через це, засідання перенесли на 1 березня.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую