ye-logo.v1.2

У Хмельницькому станцюють “Роксолану”

Афіша 3944

Театр Старицького презентує хореографічну виставу.

“В Україні ніхто ще не ставив “Роксолану”, немає ні опери, ні лібрето. Наша історія відрізнятиметься від роману, звідти ми взяли лише імена, - розповідає балетмейстер Олександр Шиманський. - В основі нашої вистави — кохання. Перша дія відбувається в Україні, і тут головна лінія — кохання Насті та Степана. У другій дії ми переносимося у палац султана, де народжується почуття між правителем та наложницею, а згодом — коханою дружиною”.
“На початку навіть не уявляли, наскільки складну тему взяли у роботу. Є два романи, багато легенд, серіал і український, і турецький. Ми опрацювали різні джерела і створили свою історію, яку покажемо через хореографію, - розповідає асистент балетмейстера Юрій Саввон. - Наша історія ще досі пишеться на сцені, у процесі з'являються нові персонажі”.
Колектив обіцяє здивувати глядачів вдало підібраною музикою сучасних композиторів, незвичними стилізованими танцями та вишуканими костюмами.
“Театр не пошкодував грошей на костюми, вони будуть надзвичайні! Ми переконані, що вразимо глядачів, - розповідає Юрій Саввон. - Дуже цікаве рішення українських костюмів, а костюми і декорації в другій дії передадуть розкіш і пишноту”.

Олександр Шиманський каже, що в нього багато планів щодо хореографічних вистав. Зокрема, він хоче поставити виставу про Штрауса.

Він застерігає глядачів порівнювати хореографічну виставу із турецьким серіалом “Величне століття”. Адже серіал — побутовий, а вистава — образна. Її мета — показати, як проста українська дівчина пройшла через складні випробування і стала найвеличнішою жінкою свого часу.


На деякі ролі запросили акторів драми, серед них Емма Мужевітіна, яка зіграє Валіде, матір султана.


Еммі Мужевітіній подобається брати участь у хореографічній виставі, вона навіть згодна танцювати.

“Ще в “Есмеральді” був такий досвід, і він був дуже вдалий. Тому коли нам (акторам драми — прим. авт.) запропонували ролі в “Роксолані”, ми погодилися із задоволенням, - розповідає Емма Мужевітіна. - Я б навіть танцювала, але роль Валіде не передбачає цього. Найважче — мій внутрішній діалог має бачити глядач, я маю виразити його пластикою, поглядом, без жодних слів. В цьому і складність, і цікавість”.


Головні ролі у виставі виконають: Ельвіра Фатєєва (Роксолана), Юрій Саввон (Сулейман), Максим Довгун (Степан), Емма Мужевітіна та Олена Пшенична (Валіде), Наталя Булацева (Махідевран).


На прес-конференції Ельвіра Фатєєва, яка виконує роль Роксолани, скромно мовчала. Колеги обіцяли, що вона яскраво проявить себе на сцені.

Окрилений успіхом від “Есмеральди” (вистава більше року в репертуарі і досі збирає аншлаги), колектив театру сподівається, що й “Роксолана” сподобається хмельничанам. А Олександр Шиманський обіцяє ставити нову хореографічну виставу кожного сезону.


Афіша вистави.

Прем'єра хореографічної вистави “Роксолана” відбудеться 5 березня 2017 року у Хмельницькому обласному академічному музично-драматичному театрі ім. М. Старицького (вул. Соборна, 60). Квитки: 30-80 грн. Тел. каси: 65-59-25.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую