ye-logo.v1.2

Хмельницьким активістам, які перекривали Західно-Окружну, вдалось домовитись із владою

Суспільство 2715

Звернення активістів зареєструють і направлять у Верховну Раду.

У середу, 22 лютого, у Хмельницькому активісти ГО «Громадський контроль Поділля» перекривали рух на Західно-Окружній. Основна вимога мітингувальників - домогтися розмитнення авто на іноземних номерах за ціною 500 євро.

До вечора активісти зупинили рух, а наступного дня, 23 лютого, вирішили піти на переговори із владою. Голова громадської організації Микола Нечиталюк підготував звернення до Хмельницької ОДА і сьогодні, 24 лютого, зустріч таки відбулась. Поговорити із активістами прийшов заступник голови Хмельницької ОДА Олег Гуменний та представники митниці, патрульної поліції, юридичного відділу ОДА та фіскальної служби.

“Ми написали звернення ГО «Громадський контроль Поділля» до Хмельницької ОДА з вимогою передачі своїх вимог Адміністрації Президента, Верховній Раді та Кабміну. Серед вимог — вартість розмитнення автотранспорту, що завозиться в Україну, не повинен перевищувати 500 євро, зниження тарифів на комунальні послуги для населення та вирішення питання зниження податкового навантаження на малий та середній бізнес, підвищення заробітної плати працівникам Укрзалізниці”, - зазначив голова громадської організації.

За його словами, зараз українці не можуть купити собі автівки по 18 тисяч доларів, тому їдуть закордон і шукають можливості привезти звідти транспортний засіб, який вартує набагато дешевше. В Україні їх по кілька разів перепродають.

Автомобілісти зустрілись за "круглим столом" із владою

“На них вчиняють різні правопорушення, люди мають відповідати за них перед законом. Проблему можна вирішити, якщо автомобілі здешевшають. За неофіційними даними таких транспортних засобів по країні є близько 3 мільйонів. Нам треба знайти спільне вирішення проблеми і ініціювати зміни до законодавства”, - додав Микола Нечиталюк.

Мітингувальники вимагають змін до законодавства

Посадовці порекомендували автомобілістам звернутись до народних депутатів, вони лобіюють інтереси виборців у Верховній Раді.

Митники роз'яснили кілька спірних питань

“Я вас зрозумію, як громадянин, але ми маємо виконувати Закон. Думаю, варто звернутися до законодавчої гілки влади, до народних депутатів, які представляють наші інтереси у ВР. Вони могли б підняти там ці питання, бо в нас немає таких повноважень”, - зазначив Олег Гуменний.

Олег Гуменний порекомендував звернутись до народних депутатів

Також в облдержадміністрації пообіцяли зареєструвати звернення і звернутися до органів місцевого самоврядування з висунотою пропозицією. Після того, чекатимуть відповіді чи якоїсь реакції. 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую