ye-logo.v1.2

У Хмельницькому відзначили п’ятиріччя Добровольчого українського корпусу

Суспільство 3364
Відвідувачі відзначення п
Відвідувачі відзначення п'ятиріччя ДУКу могли потримати й приміряти бойову амуніцію. Фото: автора

Четверо бійців ДУКу з Хмельниччини загинули на війні.

Вчора, 17 липня, в обласному центрі відзначили п’яту річницю з дня створення Добровольчого українського корпусу «Правий сектор», бійці якого одними з перших стали на захист країни. На захід прийшли ветерани російсько-української війни, волонтери та молодь.

«Ми зібралися сьогодні, щоб подякувати воїнам, які стали на захист України, а також вшанувати загиблих, — розповідає співорганізатор заходу, громадський активіст Дмитро Савчук. — В рамках відзначення п’ятиріччя ДУКу ми вирішили провести виставку бойової амуніції, патріотичний концерт і кінопоказ».

Командир 7-ї резервної сотні ДУК «Правий сектор» Олександр Попов з псевдо «Дракон» на війну пішов після завершення Революції гідності. За його словами, тодішній очільник «Правого сектора» Дмитро Ярош оголосив мобілізацію членів організації у квітні 2014 року. Після проходження відбору Олександр Попов вирушив у Донецьку область. Своє рішення пояснює просто — ворога потрібно було зупинити.

«Найбільш болючий досвід війни — втрата побратима, який витягнув мене пораненого з-під обстрілів», — Олександр Попов.

«Один з найбільш болючих моментів війни пов’язаний з моїм побратимом Юрієм Гнатюком («Гуцулом»). У 2016 році я отримав своє перше поранення. Саме Юрій витягнув мене з поля бою. А через п’ять місяці він загинув під час ворожого обстрілу на шахті «Бутівка». Я пам’ятатиму його до кінця життя», — поділився Олександр Попов.

За його словами, за час російсько-української війни на Донбасі загинуло 114 членів ДУКу. Четверо з них — хмельничани. Зокрема, живими додому не повернулися Володимир Величко і Леонід Смолінський з Хмельницького, Микола Флерко з Кам’янеця-Подільського та Юрій Гнатюк з Красилова.

Бронежилети, каски, гільзи, муляжі гранат — майже усе привезено з війни.

На виставці присутні могли побачити й потримати в руках воєнні артефакти, привезені зі Сходу. Зокрема, бронежилети, шоломи, вистріляні РПГ, гільзи, макети гранат і мін…

Відзначення річниці Добровольчого корпусу розпочалося з вшанування загиблих захисників України хвилиною мовчання. Далі пройшов концерт акустичної музики. Між виступами місцевих виконавців на екрані демонстрували документальні кадри з війни. Завершився захід переглядом фільму «Добровольці Божої чоти».

В рамках заходу пройшов концерт патріотичної музики й показ документальних стрічок.

Довідково: Представники «Правого сектору» вступили у перший бій з ворогом ще у квітні 2014 року. Проте саме 17 липня того ж року офіційно був створений Добровольчий український корпус.

Читайте також: Полоненому морякові з Хмельниччини продовжили арешт в Росії

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую