ye-logo.v1.2

Бджоли, що лікують

Здоров'я 16182
Фото: Офіцер командування військової частини А4239 Олексій Наконечний

Микола Іщук з села Гриценки на Красилівщині облаштував два експериментальні вулики, за допомогою яких можна не лише отримати смачний продукт, а й поліпшити здоров’я

Бджільництвом Микола Тимофійович займається вже понад 10 років. До цього його змусила хвороба – виразка шлунку, адже мед, прополіс та інші продукти бджільництва є найкращим природним засобом у її лікуванні. Нині у пасіці Миколи Тимофійовича понад сорок бджолиних сімей. А цьогоріч у нього з’явилися два незвичайні «двоповерхові» вулики. На «першому поверсі» такого спорудження мешкають смугасті лікарі, а другий призначений для пацієнтів. Конструкція влаштована таким чином, що жодна бджола не може вжалити пацієнта. «Матеріали і знання, необхідні для облаштування лікувальних вуликів, я збирав по крупиці, протягом п’яти років: читав літературу на відповідну тематику, використовував досвід моїх колег з Криму та Рівненщини», – розповідає господар. Започаткувати бджолину терапію пан Микола вирішив для власних потреб. Проте, за час  існування незвичайних «ліків» чимало його друзів встигли ними скористатися.
РЕЦЕПТ – ПОСПАТИ НА ВУЛИКУ
Не одна родина з-поміж знайомих гриценківського пасічника вже відчула на собі позитивний ефект від такого нетрадиційного лікування. Знайоме подружжя з Хмельницького звернулося до нього, коли жінку спіткало лихо – важка травма  хребта. «Лікував її екстрактом бджолиного підмору (подрібнені бджоли, що померли природним способом – авт.). Через деякий час жінка повністю відмовилася від знеболювальних препаратів, – пригадує пан Микола. – Відчувши користь від такого лікування на собі, ця родина продовжувала вживати продукти бджільництва. І навесні минулого року зателефонували мені та поділилися радісною звісткою. Кажуть: «Привітайте нас, у нас буде дитина. І все – завдяки Вам і Вашим бджолам». А до цього декілька років подружжю не вдавалося народити власних дітей». 
Дізнавшись про лікувальні вулики, друзі попросили Миколу Тимофійовича прийняти у себе родичів з сусідньої області. У родині потребував лікування 5-річний хлопчик Вадим. Лікарі поставили діагноз: м’язова дистрофія, і передрікали, що у 7 років хлопчик буде прикутий до інвалідного візка. «Коли Вадим із мамою приїхали до мене, він був дуже кволий. Від магазину, що знаходиться у 25 метрах від будинку, сам дійти не міг, і я ніс його на руках, – розповідає пан Микола. – Тиждень хлопчик спав на вулику, після сніданку – грався з мамою біля бджіл. Після прогулянки і обіду – знову сон на вулику. За тиждень такого лікування в дитини покращилася хода і мова, він почав говорити простими маленькими реченнями, а до того вимовляв лише слова».
 Не полишив у біді пан Микола ще одного свого товариша. У нього була посттравматична контрактура внаслідок розриву ахілесового сухожилля. До хворого місця пасічник прикладав йому нагрітий на сонячній воскотопці віск та втирав бджолиний підмор. Ефект був вражаючий: друг приїхав до нього на двох милицях, а поїхав на одній, хоча  лікарі пророкували йому провести на милицях не менше двох місяців.
ПОРЯТУНОК ДЛЯ МОНАХІВ
 У березні цього року на прохання ченців Почаївської лаври Микола Тимофійович допоміг виготовити лікувальний вулик для лікування монахів. Цю подію він називає Божим дарунком. Символічним є те, що робота з його виготовлення проходила під час Великого посту. 73-річний отець Федір, який також є пасічником, благословив Миколу  Тимофійовича на лікування бджолами. Щодо хвороб, які найкраще лікувати таким способом, це – хвороби опорно-рухового апарату: хребта, суглобів тощо. Відомі випадки, коли за допомогою такої терапії долали невиліковні хвороби. Проходження вуликотерапії в комплексі з вживанням бджолиних продуктів допомагає й тим, хто страждає від цукрового діабету та хвороб печінки. Продукти бджільництва сприяють зміцненню імунітету, незамінні при хворобах шлунково-кишкового тракту. Дія лікувальних вуликів заснована на принципах теплотерапії, аромотерапії, та позитивній енергетиці, яку випромінюють маленькі смугасті створіння. Верхні дошки вулика нагріваються до 37 градусів за Цельсієм, тому спати на них можна з початку травня, коли на дворі теплішає, і по жовтень. Крім того, за словами пана Миколи, після «спілкування» із бджолами у людини покращується загальний стан, відчувається приплив бадьорості. Головна умова для пацієнтів – не мати алергії на бджіл та продукти бджільництва. А ще під час такого лікування не слід користуватися парфумами, кремами й іншою духмяною косметикою, бо сторонні різкі запахи дратують бджіл.


Оксана ПАЛЯНИЦЯ
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую