ye-logo.v1.2

Юлію Тимошенко в СІЗО катують

Політика 3771

Партія "Батьківщина" заявляє, що за персональним дорученням президента Віктора Януковича міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов здійснює катування Юлії Тимошенко.

"Юлію Тимошенко фактично повною мірою принижують і катують, адже її о п’ятій годині ранку піднімають в СІЗО і потім привозять до Печерського суду, в якому вона протягом трьох годин знаходиться в приміщенні десь максимум метр на метр, не маючи можливості пересуватися, тільки сидячи майже навколішки. Це є катуванням , і вона це просила передати вам", - сказав Юрій Сухов журналістам у перерві судового засідання вчора.
Печерський районний суд міста Києва сьогодні, 11 серпня, продовжує розгляд по суті кримінальної справи, порушеної стосовно лідера партії "Батьківщина", екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко за звинуваченням у перевищенні службових повноважень під час підписання газових контрактів з Росією у 2009 році.
Нагадаємо, що Юлія Тимошенко вже майже тиждень знаходиться в СІЗО: 5 серпня головуючий у справі суддя задовольнив клопотання сторони обвинувачення про зміну екс-прем'єру запобіжного заходу з підписки про невиїзд на взяття під варту. Родіон Кірєєв не взяв до уваги, що Юлія Тимошенко з'являлася на всі без виключення засідання суду, і у постанові про арешт навів недолуге формулювання: "може ухилитися від подальших процесуальних дій".
Захисники Юлії Тимошенко декілька разів зверталися до суду з клопотаннями про скасування арешту, в тому числі оголошуючи заяви представників релігійних конфесій, представників української інтелігенції, народних депутатів про взяття екс-прем'єра на поруки. Але, очевидно, суддя не отримав належної вказівки від Адміністрації Януковича, тож на зміну запобіжного заходу наразі не зважився.
Добиваючись істини, адвокати оскаржили постанову Печерського районного суду про арешт Юлії Тимошенко у Апеляційному суді міста Києва, який завтра, 12 серпня, о 09:30 розпочне розгляд цієї апеляційної скарги.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую