ye-logo.v1.2

У Хмельницькому міська рада «заступилася» за Юлію Тимошенко

Політика 5168

Відбулася позачергова сесія

Прапорці БЮТ, одне питання на порядку денному… Ось так коротко можна описати те, що відбувалося у сесійній залі Хмельницької міської ради 18 жовтня. Депутати позапланово зібралися, щоб розглянути пропозицію фракції «Батьківщина» про звернення до Верховної Ради України та місцевих рад.

Саме звернення, яке пропонували «тимошенківці» прийняти від міської ради, зачитав голова фракції Костянтин Чернилевський, в якому висловив сподівання, що Верховна рада України якнайшвидше ухвалить зміни в частині декриміналізації статей Кримінального кодексу, що гарантуватиме непідсудність Юлії Тимошенко при розгляді апеляції. Здавалося, після зачитаного, рада візьметься за голосування. Але… чимало обранців вирішили виступити. Спочатку говорили «б’ютівці», які заявляли не лише про свої лідерку та політичні репресії, а й про пенсійну реформу, підвищення цін тощо. А потім до присутніх звернувся Олександр Симчишин з ВО «Свободи», який висловив свою «радість». «Минув майже рік і наші природні союзники зрозуміли, що боротися зі «Свободою», обмежувати її у створенні фракції, боротися з прапорцями і говорити, що політиці в нашій раді не місце, такі твердження є помилковими, - зауважив Олександр Сергійович. - Нарешті ви зрозуміли, що з політиками можна боротися тільки політикою».

Натомість Оксана Кольгофер з Партії регіонів заявила, що їй прикро. «Скільки ви, лідери, можете читати розіслані по всій Україні ці ораторські речі, - зауважила Оксана Вікторівна. – Ми домовлялися з вами не займатися політикою, а займатися нагальними проблемами, яких у нас багато. Мені шкода, що ви не бачите, скільки нині робить влада, яку ви ненавидите. Це і величезні фінанси на Чернелівку, на дороги».

Після дебатів рада все таки перейшла до голосування. І… «за» - 36, ще 5 депутатів (три з Партії регіонів, по одному з «Батьківщини» та «Фронту змін») не голосували. Але й цих 36 голосів вистачило, аби прийняти звернення від Хмельницької міської ради. До речі, подібні звернення планують розглянути й в інших місцевих радах Хмельниччини.

Текст звернення:

ЗВЕРНЕННЯ

11 жовтня 2011 р. Печерський районний суд засудив опозиційного лідера Юлію Тимошенко до семи років ув’язнення продемонструвавши очевидний факт – зухвалого порушення Хельсінської хартії прав людини та дотримання міжнародних стандартів щодо прозорості, транспарентності та незалежності юридичних норм. Він цинічно був налаштований лише на обвинувачення, засвідчуючи перед усім світом упередженість та непрофесійність. Відтак ганебний процес, який за оцінками численних експертів не відповідав загальноприйнятим нормам необхідної правової процедури та справедливості, завершився цинічною розправою режиму з політичним опонентом.
Занепокоєність політичною вмотивованістю судового процесу висловили лідери провідних європейських держав, Америки та Росії, керівники впливових міжнародних організацій. Адже в матеріалах справи не міститься жодного документу, який би засвідчував про наявність в діях Юлії Тимошенко складу злочину або особистої матеріальної вигоди.
Вибірковість національного правосуддя, застосоване до лідера опозиції, вкрай негативно позначиться на шляху вступу України до Європейського союзу, де політичні розбіжності унормовуються політичними механізмами, де різні погляди на політику не криміналізуються. Якщо влада насправді хоче ввести державу до кола сучасних країн, що динамічно розвиваються, то необхідно припинити політичне переслідування опонентів і не усувати Юлію Тимошенко від участі у парламентських виборах. У випадку, якщо “обвинувачувальний вирок” буде реалізовано, то це неминуче призведе до подальших репресій в Україні.
Ми, депутати Хмельницької міської ради, звертаємось до Президента України скористатися своїми повноваженнями і захистити Ю. Тимошенко від того, що було визнано міжнародним співтовариством як політичні репресії та припинити політичні репресії проти всіх українських патріотів.
Ми висловлюємо надію, що Верховна рада України якнайшвидше ухвалить зміни в частині декриміналізації статей Кримінального кодексу, що гарантуватиме непідсудність Ю. Тимошенко при розгляді апеляції.
Ми звертаємося до парламентів усіх без винятку країн Євросоюзу та асамблеї Організації безпеки та співробітництва у Європі з проханням й надалі пильно відслідковувати та контролювати дотримання українською владою конвенції з прав людини, зокрема при розгляді апеляції захисту Ю. Тимошенко.
Ми звертаємося до місцевих рад усіх рівнів та громадськості України не бути байдужими, коли йдеться про захист прав людини та збереження засад демократичного розвитку держави.
Свободу Юлії Тимошенко!
Україні – волю!

 

Як же приймали це звернення, у наступному відеосюжеті:

Коментарі:

Роман Шухевич 19.10.2011 01:19

Перефразуємо Муссоліні: "Я завжди був впевнений в тому, що для порятунку України необхідно розстріляти декілька десятків депутатів. Я вірю, що парламент - чума, що отруює кров Nації. Її потрібно винищити."                                                                                                                                                   А у Хмельницькому треба хоча б попустити клан кольгоферів!  

Цемент 18.10.2011 22:51

http://www.svoboda.org.ua/diyalnist/novyny/024931/   детальний звіт

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую