ye-logo.v1.2

Другий ДЖАЗ-ФОРУМ у Хмельницькому відбудеться 7 та 8 квітня

Культура 3256
Фото: Денис ПАНКРАТОВ

7 та 8 квітня, у Хмельницькому міському монотеатрі Кут відбудеться непересічне музичне дійство, під назвою "ДРУГИЙ ДЖАЗ-ФОРУМ у монотеатрі КУТ"

Кажуть, що джаз - то музика для музикантів, представляючи цей напрям якимось елітарним, зачиненим для постороннього вуха. Але багато хто, не будучи музикантом, заслуховується джазовими композиціями, джазові балади увійшли до "немузичного" світу, як наймелодичніші пісні в історії,а звучання саксофону, що став наче символом джазу, заворожує майже кожну людину.

І можна сказати, що джаз, як музика мелодична, притягуюча і в той же час дещо складна, потребуюча уважного прослуховування, дійсно є тим містком, який поєднує ці два світи - світ композитора,виконавця і світ слухача.

До чого це написано, спитаєте Ви?

Справа в тому, що 7 та 8 квітня, у Хмельницькому міському монотеатрі Кут відбудеться непересічне музичне дійство, під назвою "ДРУГИЙ ДЖАЗ-ФОРУМ у монотеатрі КУТ"

На два дні залу Кута заполонять мелодії та ритми джазу, що привезуть із собою музиканти з Києву, Львову та Харкова.
 "Знову до нас приїде Ольга Лукачова, що минулого разу (перший "ДЖАЗ-ФОРУМ" проходив 29-30 жовтня 2011 року) проводила майстер-клас джазового вокалу, а сьогодні разом з нею приїздить ціла четвірка відомих джазменів Києва ( наприклад саксофоніст Богдан Гуменюк, або барабанщик Тарас Козак). 
 Вперше у Хмельницькому побувають львів`яни з Lviv Jazz Trio, в якому грають Ігор Гнідин - один з кращих барабанщиків України,Анастасія Литвинюк - джазова піаністка,засновниця проекту “Litvinyuk Acoustic Jazz” та Андрій Кохан - молодий, та професійний гітарист, що побував на європейських сценах.
Із Харкова приїде композитор, саксофоніст Євгеній Абін, що співпрацює з такими проектами, як "SunSay" та "Maria Group", а,також, із майстер-класом Роман Філоненко - джазовий гітарист, що працює у техніці мануш ( циганський джаз), після майстер-класу він виступить для нас, разом з гітаристом Олександром Горбатенко.
 Завітає і гість з Ужгороду - Михайло Федор - ведучий програми "Інший звук" на радіо Тиса ФМ (м.Ужгород, Закарпатьська обл.), Михайло розкаже про розвиток сучасного джазу в Україні" - повідомляють організатори  ДЖАЗ-ФОРУМу . Спеціально до "Другого ДЖАЗ-ФОРУМу" готується проект від хмельницьких музикантів під назвою "Jazz-montage" - німе кіно, початку й першої половини 20 сторіччя, будуть джазово озвучені прямісінько на сцені Кута у суботу.

Тож, усіх, хто бажає побачити зблизька український джаз, пірнути у цю музику з головою, більш глибоко зрозуміти свій інструмент, або просто отримати музичне задоволення, "Другий ДЖАЗ-ФОРУМ" запрошує до зали Кута 7 та 8 квітня.

ПРОГРАМА ІІ DЖАЗ-ФОРУМУ у монотеатрі КУТ

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую