ye-logo.v1.2

Хмельниччина: 100 тисячне місто страждає від відходів спирзаводу

Суспільство 3734
Громада піднімається на захист свіжого повітря в Кам
Громада піднімається на захист свіжого повітря в Кам'янці-Подільському. Фото: fortecia.com

А на вашу думку краще закривати носи, чи може усім придбати респіратори і одягати їх перед грозою?

11 червня по вулиці Соборній Громадська рада при виконавчому комітеті Кам`янець-Подільської міської ради проводила збір підписів під зверненням до органів державної влади стосовно ситуації, що склалась на ДП «Довжоцький спиртовий завод». У ньому міститься прохання профінансувати модернізацію підприємства та надати гарантії його безперебійної роботи для залучення інвесторів. Проблема роками дошкуляє Кам`янцю-Подільському, тож люди різного віку та соціального статусу підходили до намету Громадської ради, щоб долучитись до заходу.
«Таке ж звернення ми розповсюдили у 18 трудових колективах міста. Сподіваюсь, що кам`янчани згуртуються навколо вирішення цього питання, бо усі ми хочемо дихати свіжим повітрям», – зауважила голова Громадської Ради Алла Буданцева. Збір підписів продовжиться і надалі.
Анатолій:
Наскільки мені відомо то смердючої рідини викидається в сутки до 500 кубів, а здатність міських очистних споруд пропускати більш як 40 тис кубів в сутки. Але я теж не вважаю себе спеціалістом в цій галузі, тому хотілось знати думку фахівців, хоча добре пам'ятаю ті часи коли у місті досить нормально було розвинуте виробництво і підприємства міста якраз і користувались міськими очистними,а наразі підприємств залишилось мало, тому потрібно розглянути можливість викиду відходів районному підприємству- спіртзавод через міські очистні.
Нагадаємо, що 15 червня 2012 року о 11-00 годині на території Довжоцького спиртзаводу за адресою с. Довжок вул. Унявка, 1 відбудеться 27 (позачергова) сесія Кам`янець-Подільської міської ради VІ скликання на якій будуть обговорювати стан екологічної ситуації в місті з врахуванням переробки відходів ДП «Довжоцький спиртовий завод».
Тим часом на місцевих форумах пишуть: “... І так , якщо очистні споруди спиртзаводу не справляються з ситуацією і, якщо навіть закриється завод, то земельні площі залиті відходами будуть смердіти ще не одне століття, тому потрібно вивчити можливість перекачки і очищення підходів через міські очистні споруди, через які пропоскаються для очищення міські каналізаційні стоки. Але для цього потрібне заключення фахівців в тому що саме міські очистні споруди технічно зможуть пропустити зібрану зловонну массу через себе та ще будуть спроможними переробляти міські стоки.”
Раніше повідомлялося, що у Кам'янці-Подільському відбудеться акція «За чисте повітря» за участю депутатів міської та районної рад, фахівців-екологів, широкого кола громадськості. 

Як передає кореспондент fortecia.com Дмитро Бельзецький: За зловживання монопольним становищем Державне підприємство спиртової та лікеро-горілчаної промисловості «Укрспирт», якому безпосередньо підпорядкований Довжоцький спиртзавод нещодавно було оштрафовано на 200 млн. грн!" Далі він пише: після сплати двох сотень мільйонів у керманичів «Укрспирту», які і раніше не поспішали вирішити ситуацію з відстійниками, навряд чи виникне бажання виділити необхідні кошти, а це лише 6 млн. грн. для приведення у прийнятний стан екологічної ситуації на підприємстві  [...] Фінансові казуси навряд чи хвилюють простих жителів Кам’янеччини та численних туристів, які з настанням тепла чомусь настирливо прагнуть відвідати місто над Смотричем. Здебільшого вони далекі від економічних розрахунків. Зате дивуються тією заповзятістю, з якою керівництво Довжоцького спиртзаводу щоразу вивчає графік проведення у місті фестивалів і робить відповідні викиди смороду…

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую